Dortmund’dan Hannover’e gidiyoruz. Ama önce Kassel’e uğrayacağız. Kassel’de şehrin simgesi haline gelen Herkules (Herkül) heykelini göreceğiz.

Herkül Anıtı ve Bergpark

Herkül Bergpark içinde bulunan Kassel şehrine tepeden bakan ve her noktadan görülebilen devasa bir anıt.

Sekizgen bir kayanın üzerinde yer alan anıtın toplam yüksekliği 70 m.  Herkül’ün kendisi 8.25m’dir. Anıtın orijinali Napoli’de sergilenmekte. Anıt İtalyan mimar Giovanni Francesco Guerniero tarafından yapılmış. İçinde bulunduğu Bergpark’la beraber UNESCO’nun listesine girmiş anıtı haftanın her günü ve günün her saati ziyaret edebilirsiniz.

Anıta spiral ve dar bir merdivenden dönerek kademeli olarak çıkıyorsunuz.

Anıtın kendisine çıkış maalesef yok. En son kısım kapatılmış. Bizim gittiğimiz dönemde oldukça ciddi bir şekilde restorasyon çalışmaları yapılmaktaydı.

Seyir terasından Kassel’e bakabilir ve muhteşem Bergpark’ı görebilirsiniz.
Anıttan aşağıya doğru yaklaşık 520 basamaktan inebilir ve minik şelalelerin su dansını izleyebilirsiniz.

Biz maalesef restorasyon çalışmaları nedeniyle bunları göremedik.

Bergpark yada Dağ parkı oldukça büyük bir alanda (yaklaşık 590 dönümlük) yapılmış ve dünyanın tepe yamacına kurulmuş ikinci büyük parkı olma özelliğiniz taşımakta. Parkın yapımına 1689 yılında başlanmış ve yapımı 150 yıl sürmüş. Muhteşem bir ormana ve doğal yaşama sahip bu parkta tüm gününüzü geçirebilirsiniz.

Anıttan son izlenimlerimizle ayrıldık.

Löwenburg Kalesi

Löwenburg ya da Aslanlar Kalesine geldik. Yine restorasyon çalışmaları. Bizde ki de ne şans arkadaş. Her yer restorasyonda.

9. Wilhelm Dönemi’nde inşa edilen tarihi kalede zamanında Prusya tarafından bombalanmadan önce; 3. Napolyon’un bile mahkum edilmiş meşhur bir kale.

Kaleye Pazartesi hariç her gün saat 10.00-17.00 arasında gidebilirsiniz. Kale restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalıydı. Ancak dışarıdan görebildik.

Grimmwelt Museum

Grimmwelt Grimm Kardeşler olarak bilinen Jacob ve Wilhelm Grimm’in Kassel’deki çalışmalarına adanmış yeni bir müze 2015 yılında açılmış. Grimmwelt Kassel (Grimm Dünya Kassel) olarak adlandırılan müze, masal koleksiyonları üzerine kurulmuş.

Gitmek isteyenler için müze, trafiğin büyük ölçüde yasaklandığı bir bölgede. Dolayısıyla RegioTram veya tramvayla Rathaus/Fünffensterstraße ye giderek ve yaya tabelalarını takip ederek (yaklaşık yedi dakika) ulaşabilirsiniz. Müze Pazartesi günleri kapalı, Salı-Pazar günleri saat 10:00 ile 18:00 arasında açık. Bilet ücreti 8 €.

Fridericianum Museum

Fridericianum Müzesi kentin ana sergi merkezidir. Burada sıklıkla çeşitli sergiler ve diğer kültürel etkinlikler düzenlenir.

Gökyüzüne yürüyen adam heykeli

Kassel’de dolaşırken yine bir yürüyen adam heykeli görüyoruz. Yine diyoruz çünkü  Münih’te de walking man (yürüyen adam) heykeli görmüştük. Almanlar yürüyen adam heykellerine çok meraklı anlaşılan. Ama Kassel’deki Gökyüzüne yürüyen adam heykeli. Amerikalı sanatçı Jonathan Borofsky’nin eseridir. Kassel tren istasyonunun ön cephesinde bulunuyor. Eser, 25 metre yüksekliğinde ve 50 santimetre çapında, 63 derecelik açıyla kurulmuş bir çelik borudan oluşur. Yaklaşık olarak tüpün son üçte birinin başında, belirli adımlarla hızla gökyüzüne doğru yürüyen bir adamı temsil eden boyalı bir fiberglas figür  vardır. Mor bir tişört ve sarı pantolon giyiyor.