Cruise gemisi ile Uzak doğu Asya’ya yapacağımız ve gemimize binmek için (Hong Kong’da biniş) başladığımız Ankara-İstanbul-Singapur-Hong Kong yolculuğumuzda biniş noktasına ulaştık.

Hong Kong ya da resmî adıyla Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Güney Çin Denizi kıyısındaki İnci Nehri Deltası’nda bulunan ve Çin’e ait olan özel idari bölgedir. Hong Kong, Dünya’da en fazla gökdelenin bulunduğu şehirdir.

Bu kadar gökdelenin içinde şehrin ortasında nefes alabilecek yerlerde var İşte Nan Lian Garden. Gemiye dönüş saatimize kadar ki kısıtlı sürede burayı dolaşalım dedik. Bahçe tek yönlü dairesel rota şeklinde tasarlanmış. Bu rotayı takip ederek iki su havuzu (Lotus Pond ve Blue Pond), Uzak doğunun simgesi haline gelen Bonsai denilen küçük ağaçları, iki Zi Wu Köprüsü, Rockery bölümünü gezebilirler. Detaylar mı …… burada. Tık tık

Haydi birazcık daha vakit var. Chi Lin Rahibe Manastırı‘na gidelim. Hong Kong’da mutlaka görülmesi gereken en etkileyici yerlerden biri olup Nan Lian Garden’in  tam karşısında bulunuyor. Detaylar mı …… burada. Tık tık

Plaza Hollywood alışveriş merkezine de uğradık.  Alışık olduğumuz şekilde her AVM’de görülecek spor kıyafetleri, spor malzemeleri, deri eşyalar, ayakkabılar, çantalar,  mücevher,  elektronik, sağlık ürünleri, eczane, ev mobilyaları, hediyelik eşya dükkanları içermektedir.