Geldik yolculuğumuzun son durak limanına. Burada gitmeyi planladığımız yerler öncelikle Samuray Köyü, Chiran Peace Museum, Heiwa Kannon Temple ve Dolphin Port.

Dünyadaki en tehlikeli ve aktif yanardağlarından birisi olan Sakurajima yanardağı 1955’ten beri sürekli faaldir. Son patlamalardan biri 2009’da oldu. Yanardağ, Kagoshima şehrinin dışında limanının yakınında bulunuyor. Sabah henüz gemi limanda iken çektiğimiz ve sisler içinde görülen yanardağ akşam sisin artması ile gözükmez oldu.

Sakurajima yanardağı sisler içinde

Samuray Köyü (Samuray Village)

Yerel halkın Samuray evleri olarak adlandırdığı Samuray Köyüne geldik. Gemide yeni edindiğimiz arkadaşlarımız Amerikalı Larry ve James ile birlikte kiraladığımız taksi ile yaklaşık 1 saatlik uzaklıktaki köye gidiyoruz. 3 saatliğine 13.000 won verdiğimiz araçla köye, müzeye gideceğiz

Köye geldiğimizde öncelikle bize kendi deyimleriyle dünyanın en iyi yeşil çayının tadımlık seremonisi yapıldı. Kendileri fotoğraf vermek istemediler. Biletlerimizi aldık (kişi başı 500 yen) ve taksi şoförümüzün rehberliği eşliğinde köyü dolaşmaya başladık.

Kagoshima Chiran bölgesinde yaklaşık 250 yıl öncesine uzanan evleri ve bahçeleri ile korunmuş Samuray köyü. Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki caddenin iki tarafında konutlar bulunmakta. Kaya duvarları, çok güzel ve bakımlı bahçeleri tarihi atmosfer bozulmasın diye telefon direkleri ve arabalardan uzak tutulmuş. Oldukça bakımlı bir yer.

Samuray Köyünde belirli bahçelere girilme izni var diğerlerine giremiyorsunuz. Evlere zaten giriş izni yok. Bir kaçı sadece dekoratif olarak görülüyor. Saat 10.00-16.00 arası ziyarete açık olan köyde bir adet geleneksel alışveriş yeri var.

Heiwa Kannon Tapınağı bölgesi

Alan içerisinde hem Heiwa Kannon Tapınağı hem de Chiran Barış Müzesi (Chiran Peace Museum) (ya da Kamikaze Pilot Müzesi) yer almakta.

Kamikaze Pilot Müzesinde, Kamikaze ekibinin II. Dünya Savaşı’ndan uçakları, sevdiklerine son mektup sergileri, resimler, üniforma sergilenmekte. Bahçede ise Kamikaze pilotlarının sayısı kadar kendilerine atfedilen taştan yapılar bulunmakta.  

Dolphin Port

Son olarak limanı dolaşıyoruz. Limandaki etkinliği izleyip, marketi dolaştıktan sonra gemiye dönüyoruz.

Artık gemiye dönme vakti geldi. Haydi shuttle ile dönüş yapalım. Limanda yapılan taşların ve duvarların Sakurajima volkanından yapıldığını öğreniyoruz.

Akşam 14 Şubat Sevgililer günü için gemide hazırlıklar yapılmış. Hanımlara kırmızı güller verildi. Tatlılar kalp şeklinde hazırlanmıştı.