Poble Espanyol Köyünde İspanya ruhunu hissedip gezdikten sonra yürüme 10 dakikalık mesafede yer alan Montjuic Kalesine gidebilirsiniz. Eğer ben yürümem derseniz o zaman Montjuic Funikulerine binerek hem manzaranın tadını çıkarırsınız hem de dinlenmiş olursunuz. Montjuic Kalesi Montjuic Tepesi’nde yer alan ve muhteşem bir manzaraya sahip olan 18. yüzyıldan kalma bir kale.

Montjuic kalesine gitmek için kullanabileceğiniz teleferik kaleye yakın Parc Montjuic terminalinde durmaktadır. Arada ki durak Mirador.  Sahilin görüldüğü seyir terasında fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Eveeet geldik Montjuic kalesi durağına. Parc Montjuic. İnip biraz yürüyeceğiz

Montjuic Kalesi 18. yüzyıldan kalma bir kale. Ama kale dediysek yıkık dökük bir bina göreceğinizi sanmayın. O bahçenin güzelliği. Bu kadar mı bakımlı olur.

Kaleye giriyorsunuz, kalenin temizliği muhteşem ve içinde dinlenmeniz için kafe bile var.

Muhteşem manzarası olan kale siyasi tutukluların kaldığı bir hapishane olarak görev yapmıştır.

Kaleye yürüyerek ama epeyce yürüyerek de çıkabilirsiniz. Arada Mirador seyir terasında bir soluklanayım hem de fotoğraf çekeyim diyebilirsiniz. Ama ben enerjimi kaleye gezmeye ayırayım derseniz bizim gibi teleferik ile çıkabilirsiniz. Hem manzarayı izleyin hem de yorulmayın. Kalede teras bölümünde dinlenin.

Manzarayı seyredin, bir taraf Barselona diğer taraf liman.

Kaleyi gezelim.