Goritsy’e doğru yola çıktık. Sabah kanaldan geçerken uyandık. Hani Volga Volga nehir turu yazısına başlarken demiştik ya size bu tur manzaralarının yanı sıra kanal geçişleri ile de harika diye. Hemen kanal geçişini izlemeye gittik. Gerçekten muhteşem.

Seviye havuzunda kanaldayız. Yanı başımızda ki duvarlar ne kadar aşağı seviyede olduğumuzu gösteriyor. Kapaklar kapalı. Su yavaş yavaş havuza dolmaya başlıyor.

Su belirli seviyeye ulaştı. Kapaklar açılıyor.

Havuzlar 1 veya 2 gemiyi alacak şekilde düzenlenmiş. Önce önümüzdeki gemi geçecek. İşte geçiş başladı. Meraklı gözler izlemede.

Toplam 17 seviye havuzundan geçerek St. Petersburg’a limanına girdiğimizde 161 metre alçalarak deniz seviyesine ulaşmış olacağız. Kanal geçişi ve seviye ayarlaması planlar ile gösteriliyor.

Kanaldan geçtik. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Volga nehrine Ruslar Volga Ana olarak isim vermişler ve işte Volga Ana heykeli ile karşılaşıyoruz. Nehirde gelenlere selam veriyor.

Bugün öğle saatlerinde Goritsy’e varacağız. Öğlene kadar gemide olan aktivitelerimizde Kaptan Köşkünü ziyaret var. Bakalım bu gemi nasıl ve nereden idare ediliyormuş. Haydi gezelim

Yolumuz üzerinde Goritsy’e doğru ilerlerken Kalyazin yakınlarında sular içerisinde kalmış bir yapı görüyoruz.

Batık kilise ya da St. Nicholas Katedrali olarak bilinen yapının çan kulesini hemen fotoğrafladık. Yıkık ve batık görünüyordu ama sanki tarihi hatırlatırcasına dimdik ayaktaydı. Aklımıza ülkemizde Şanlıurfa-Halfeti’deki sular altında kalan cami geliyor.

Veee Goritsy’e geldik.

Goritsy 700 kişilik küçük ama şirin bir yer. Merkeze yaklaşık 8 km uzaklıkta olan Krill-Belozersky Manastırına gidiyoruz. 14. yüzyılda kurulmuş ve Beyaz Göl olarak çevrilen manastır Kuzey Rusya’nın en büyük manastırı ve en güçlü kalesiydi. Yüksek ve kalın surları ile adeta kale görünümünde

Hemen gezip gemiye dönüyoruz. Çünkü gemi hareketi saat 16.00. Kizshi Adasına doğru yola çıkacağız.