Mandrogy orijinal bir köy olmayıp turistler için yapılan ve birçok aktivitenin gerçekleştirildiği yapay bir köy. Orijinal Mandrogy köyünün anlamı yukarı şelaleler anlamına geliyormuş ve II. Dünya Savaşı sırasında tamamen tahrip olmuş. 1990 lı yıllarda Sergei Gutsait yeni bir köy oluşturdu. Köyde neler yok ki değişik ve çok renkli şapkaların satıldığı dükkandan tutun aklınıza gelmeyecek renk ve şekilde matriyoşkaların satıldığı dükkana kadar neler var. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı el sanatları atölyelerinden köyü gezebileceğiniz atlı faytonlara kadar her şey var. Faytonla gezi sırasında oldukça değişik evleri görebiliyorsunuz. Hatta votka müzesi ve dünyanın en büyük keçe ayakkabısı bile burada. Haydi köyü gezmeye başlayalım. Çünkü öğle yemeğinde şaşlık partisi var.

Köye ilk gittiğimizde faytonla köyü dolaşalım dedik.

Faytonda ödemenizi kişi başı olarak yapıyorsunuz.

Kişi başına 200 rupi ödediğimiz gezimizde ki biletimiz.

Gemiden indiğinizde size bir harita veriyorlar.

Köyde olan her yer ve gezilecek yerler numaralarla belirtilmiş. Siz istediğiniz yeri rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Köyün tamamını dolaşmak oldukça zaman alıcı.

Eğer vaktiniz varsa Mandrogy’i dolaşmak zevkli ve eğlenceli olabilir.
Ne kadar değişik evlerin olduğunu gördük. Hepsi yeni yapılmış, birbirinden farklı ve güzel. Evlere girdiğiniz zaman el işçiliğini, oymacılıkla uğraşan insanları görüyorsunuz.

Bize Votka müzesi ilginç geldi. Ücret ödeyerek girebileceğiniz müzede 2000 den fazla şişeyi görüyorsunuz.

Tabi diğer ilginç gelen ise Dünyanın en büyük keçe ayakkabısının burada olması. Ayakkabı cam bir muhafaza içinde korunuyor. Guinness rekorlar kitabına giren ayakkabının yüksekliği 320 cm ve 358 numara. Diğer bilgiler hemen ayakkabının yanındaki tabelada veriliyor.

Köyü hızlıca dolaştıktan sonra Şaşlık Partisi için belirtilen yere gittik. Gemide bir gün önceden herkesi ne istediği öğrenilerek hazırlıklar yapılmış. İsteyen et, isteyen tavuk yiyebilir. Vejetaryanlar için ise mantar, biber, domatesten oluşan şişler hazırlanmış. Yanında salata alabiliyor ve kırmızı şarap içebiliyorsunuz. Yemek üzerine elmalı tart ve çay var.

Ama yemeğin en güzel tarafı ise müzik ziyafeti idi. Hem yemeğinizi yiyip hem de Moscow Time ikilisinin söylediği şarkıları dinlemek çok zevkliydi.

Size müzik ziyafetinden örnekler

Yemekten sonra ise alışveriş dükkanlarına şöyle bir uzanalım dedik.
Size verilen broşürün hemen yanında %5 indirim yapılacağını gösteren kuponlar yer alıyor. Siz alışveriş yapınca bu kuponla indirim kazanıyorsunuz.

Gemiye gitme vakti geldi. Son durağımız olan St. Petersburg için yola çıkacağız.