İstanbul’dan otobüs ile üç günlük Romanya-Bulgaristan turumuza başladık. Edirne-Kapıkule’den çıkış yapacağız. Geziye başlarken üç günlük bir turda iki devletin hem Bulgaristan hem de Romanya’nın gezilemeyeceğini biliyorduk. Üç günlük bir gezi, hani tabir doğruysa bu ülkelere ancak ayakbastı olurdu. Bir de düşünün gezi bayram tatilinde olduğundan, bayram trafiğinde sınır kapılarında yoğunluğun vazgeçilmez olacağı, in-bin pasaport kontrolleri de aklımıza geldi. Ama gezinin içeriğinde Romanya’da  Drakula Şatosu gezisinin var olması ilgimizi çekti. Çok fazla bir yer görmek mümkün olmayacak ama Kont Drakula’nın Şatosunu bile görmeye değer dedik. Romanya’da gezilecek yerler yazımız burada.

İstanbul-Edirne arası 3 saat. Rehber gezi hakkında bilgiler veriyor. İlk durağımız Bulgaristan’ın Veliko Tarnova şehri. Sabah erken saatlerde Veliko Tarnova’da olacağız.  Sonra ver elini Bükreş yani Bulgaristan’dan da Romanya’ya geçeceğiz. Kapıkule sınır kapısında pasaport işlemlerimiz tamamlandıktan sonra tüm otobüs yavaş yavaş uykuya daldı. Ertesi gün yorucu olacak. Sabahın erken saatlerinde rehberin günaydın, iyi bayramlar diyerek elinde bayram şekeriyle uyandırmasıyla, otobüsün radyosundan gelen hafif müzik eşliğinde gözlerimizi ovuşturarak Veliko Tarnova’ya yaklaşıyoruz. İşte karşımızda mola yerimiz Veliko Tarnova. Gecenin mahmurluğunu bir kenara bırakıyoruz, ayaklarımızın uyuşukluğunu açmak için otobüsten iniyoruz.

Bulgaristan’da gördüğümüz yerler: Veliko Tarnova, Varna, Nessebar Resim üzerinde ki yazılara da tıklayabilirsiniz.

Bulgaristan’a bir başka gezimizde (Balkanlar Turu) ikinci kez geldik. Bu gezimizde rotamız Sofya ve Plovdiv (Filibe) oldu. Resim üzerinde ki yazılara da tıklayabilirsiniz.