Aachen Köln’e 85 km uzaklıkta şirin bir yer. Burada yer alan Aachen Katedrali, Kuzey Avrupa’nın bilinen en eski katedralidir. Orta çağlarda Azize Meryem Kilisesi olarak bilinmekteydi. Bu katedrali görmeye gittik.

Şehri panoramik olarak dolaştık.

Carolus Thermen (Carolus Kaplıcası)

Aachen’e gelmişken Carolus Thermen‘e uğramadan olmaz. Kaplıca bizim en çok sevdiğimiz rahatlama yöntemlerinden birisidir. Tabi ki hemen bizde gittik. Almanya’da Baden-Baden’de ve Andorra’da da termal keyfi yapmıştık.

Aachener mineral kaplıcaları, Almanya’daki en zengin mineral kaplıcaları arasındadır. Yüksek mineral ve iz elementleri ile 75°C’ ye varan sıcaklıklarıyla Orta Avrupa’daki en iyi bilinen ve en sıcak termal kaynaklar arasındadır. Carolus Thermen Aachener Rosenquelle kaynağından beslenen mineral termal su kaynağıdır.

Kaplıca ana havuzu yaklaşık 1.30m derinliğinde ve yaklaşık 35°C sıcaklıktadır. Saat 09.00-23.00 arasında açık olan termalde gittiğiniz günlere göre ve kalacağınız süreye göre değişen ücret ödersiniz. Pazartesi-Cuma günlerinde 2.5 saate kadar 12€, her saat artışında 2€ eklenmektedir. Gün boyu kalacaksanız 18€ ödersiniz. Cumartesi-Pazar ise 2.5 saate kadar 13€, her saat artışında 2€ eklenmektedir. Gün boyu kalacaksanız 19€ ödersiniz.