Bu bizim Bonn’a ikinci gelişimiz. daha önce bir kongre nedeniyle 3 günlük bir gezimiz olmuştu. Kongreden kalan fırsatta Bonn’u genel olarak gezmiş yakındaki Köln’e gitmiştik. Şimdi detaylı olarak gezeceğiz.

Godesburg Kalesi

800 yıllık kale Ren’deki ilk kalelerden birisi olarak tanınır. Köln başpiskoposunun güney sınırını izlemek istemesiyle yapımına başlanmış. Kalede bugün yer alan restoranda değişik etkinlikler yapılmakta. Biz gittiğimizde yine bir evlilik törenine rastladık. Girişin ücretsiz olduğu kalede dar merdivenlerden dönerek kalenin birinci ikinci ve diğer katlarına çıkabilirsiniz.

Königswinter

Königswinter Ren Nehri’nin Bonn’a göre karşı kıyısında yer alır.  karadan ulaşım olduğu gibi iki kıyı arasında feribot çalışmaktadır. Halk günlük olarak kullanmakta olup ücretler feribotun içinde ödenmektedir. Biz de nehirden gidip karadan dönmeye karar verdik ve feribot sırasına girdik. Önce yayalar ve bisikletliler biniyor.

Karşı tarafa geçtiğimizde tepede çok güzel bir yapı vardı. Ne olduğunu öğrenmek için gittiğimizde çok güzel bir otel ile karşılaştık. Steigenberger Grandhotel.  Königswinter şehir merkezine 6 km uzaklıkta olup saray gibi otel.

Arithmeum

Müze matematik meraklıları için harika bir yer.  Aritmetik tarihini görebilirsiniz. Bazıları orijinal nadir hesaplama makinelerinin kopyaları bulunmakta. Sadece 3€ ücretle gezebilirsiniz. Biz dıştan gördük.

Oldukça yağmurlu bir havada Bonn’dan Köln’e doğru yola çıktık.