Almanya rotamızda Düsseldorf’tayız. 1 gün konaklayacağımız bu şehirde özellikle görmek istediğimiz yer Neanderthal Museum. İnsanlığın nasıl başladığını anlatan görsel olarak izleyebileceğiniz modern bir müze

Neanderthal Museum

-İnsanlar ne zamandan beri vardır?
-İnsanlığın tarihi nasıl başladı?
-Yeryüzünde her zaman yalnız mıydık?
Gibi zaman zaman aklımıza gelen, okulda tarih derslerinde sıkça sorulan ve bizi düşünmeye zorlayan sorulara cevap arıyorsanız görsel olarak cevapları bulabileceğiniz eşsiz bir yer. Neanderthal Museum

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bulunan müze arkeoloji, paleoantropoloji alanında en son araştırmaları anlatıyor. Bireysel olarak gezebileceğiniz müzeyi sesli rehber alarak gezebilir ve müzeyi gezmeye gelen öğrenci grupları ile karşılaşabilirsiniz.

Avrupa’nın en modern müzelerinden olan 4 milyon yıldan günümüze kadar insanlığın öyküsünü anlatan ve değişik kategorilerde birçok ödül alan bir müze.

10 Ekim 1996 yılında açılan müzeye geldiğinizde müzede bulunan eserler hakkında bilgi alabileceğiniz ve hangi dilden isterseniz (Türkçe broşürde var) broşür alıyorsunuz. Ancak çıkarken teslim ediyorsunuz.

Biz broşürü teslim etmeden sayfaların fotoğrafını çektik. Broşürde her bölüm hakkında detaylı bilgiler veriliyor.

Müze Pazartesi hariç her gün saat 10.00’da açılıyor. Kapanış saatleri mevsimsel olarak ise Kasım-Şubat saat 16.00, Mart-Ekim 17.00  

Neanderthal Muzesinden sonra Benrath Sarayına doğru yola çıktık.

Benrath Sarayı- Schloss Benrath

Saray Düsseldorf’un güneyinde Benrath bölgesinde yer almaktadır. 1755 yılında yazlık saray olarak inşa edilmiştir. Halen müze olarak hizmet veren sarayın bahçesi ve göleti mükemmel. Maalesef kapalı olduğu için gezemedik.

Rheinturm (Televizyon Kulesi)

Şehrin hemen hemen heryerinden görülen televizyon kulesi. Yaklaşık 240m yüksekliğinde beton telekominikasyon kulesi. Her gün 10.00-23.00 saatleri arasında halka açıktır.