Uzakdoğu Asya gezimiz için İstanbul Atatürk Havalimanındayız. Singapur havayolları ile Singapur aktarmalı Hong Kong’a ulaşacağız. Hong Kong’da Westerdam Cruise gemisine binerek yolculuğa başlayacağız.

Singapur Changi Havalimanına yaklaşık 10 saat uçuştan sonra geldik.


Hong Hong’a uçuş için bekliyoruz. Ben de havalimanını bir dolaşayım dedim uçuş saati gelene kadar. Bu sene biliyorsunuz Çin takvimine göre 2019 yılı domuz yılı kabul edilmekte. Bu nedenle her yer domuz yılına göre uygun süslenmiş.

Singapur Changi havalimanında gördüğüm kanatlar ile hemen poz verdim. Kanatlar kartal kanadını andırıyordu ya da memleketten bu kadar uzak bir yerde ben öyle hissettim. Bir Beşiktaşlı olarak hemen poz verdim. Benimle birlikte de ayrı bir güzel olmuş değil mi. Aslına gelince 2010 yılında Meksikalı sanatçı Jorge Main tarafından yapılmış ünlü Meksika Wings (Meksika kanatları) adlı heykel. Kuveyt, Mısır, Şangay, Abu Dabi’de sergilenmiş. Heykel üç beton basamağın üzerindeki demir çerçeveye yerleştirilmiş iki bronz kanattan oluşuyor.

Changi havalimanından diğer bir güzellik ise ayak dinlendirme makineleri.

Her yerde gördüğümüz beden dinlendirme koltuklarının aksine sadece ayaklarınızı dinlendiriyorsunuz. Ayakkabılarınız çıkarıp ayaklarınızı uygun şekilde makineye yerleştiriyorsunuz. Zamanı ayarlayıp rahatlıyorsunuz. Ücretsiz olan makinelerde istediğiniz kadar oturabilirsiniz.

Hong Kong uçuşunu da tamamladık ve limana gitmek üzere otobüsümüze bindik. Şehir görüntüleri ile gemiye bineceğimiz ya da gemi diliyle söyleyeyim gemiye intikal edeceğimiz Kai Tak limanına gidiyoruz. Gemiye biniş işlemlerimizin ardından gemi bugün limanda kalacak yarın Hong Kong kara turu yapılacak ve akşam saatlerinde denize açılıp Filipinler’e Manila’ya doğru yola çıkacağız.