Muğla Fethiye taraflarına gelip Saklıkent’e gitme kararınız var ise önce veya sonra Saklıkent’in yaklaşık 2 km uzaklıkta yer alan bir başka doğa harikasına uğramadan gitmeyin. Eveeeeet Gizlikent Şelalesi‘nden bahsediyoruz. Henüz Saklıkent kadar güncel ve ünlü olmasa da bu harika yeri görmek gerekir.

Otoparka geldiğinizde sizden 5 TL ücret alıyorlar. Eğer yemek yerseniz bu ücreti hesaptan düşüyorlar. Gitmeden öğrendik ki şelaleye ulaşmak için yaklaşık 200 merdivenden inilecek ve 300 m kadar su içerisinde yürünecek. Daha önce Saklıkent’te gittiğimiz için böyle su ve kayalık parkurlardan deneyimliyiz. Yani yanınıza fazla eşya alınmayacak, mutlaka deniz ayakkabısı giyilecek, ıslanmaya hazır olunacak, telefonlar su geçirmez kılıfa konacak, küçük çocuklu aileler için zor olduğu unutulmayacak. Birde unutmadan söyleyelim, çok geç vakitte gitmeyin, hava kararırken şelale yolu daha da zorlaşıyor.

Şelaleye inmeden tava dondurması yapan bir yer var. Yanlış duymadınız tava dondurması. Tayland’da tepsi dondurma (Thailand ice cream) olarak bilinen dondurma bizde de tava dondurma olarak yerleşmiş. Ülkemizin bir çok yerinde tadabilirsiniz. Hemen yaklaşıyoruz nasıl oluyor diye.

Muzlu-çilekli olarak hazırlanan çok güzel bir dondurma. Tavsiye ederiz.

Dondurma yapımını izledikten sonra, şelaleye inmek için her türlü önlem alındı, hazırız. Merdivenlerden inmeye başlıyoruz. Muhteşem yeşillikten geçiyoruz. Merdivenlerden inince karşınıza çay-kahve içebileceğiniz küçük bir yer çıkıyor. Buraya kadar deniz ayakkabınız hala yoksa kiralayabilirsiniz. Çay içmeyi şelale yolculuğundan sonraya bırakarak yola pardon su içinde yürümeye devam ediyoruz.

Su geçişi Saklıkent’teki gibi öyle belinize kadar filan gelmiyor. En fazla dizinize kadar geliyor. Bazı yerlerde merdiven ve köprü geçişi koymuşlar. Ancak dar alanlar olduğu için karşılıklı bekleme ile geçebilirsiniz. Şelaleye giderken kaygan taşlardan geçiyoruz

Yaklaşık 30 dakika sonra şelaleye ulaşıyoruz.

Su oldukça soğuk. Resimlerimizi çekiyor ve dönüşe başlıyoruz. Yine burada Saklıkent’te olduğu gibi fotoğraf çeken arkadaşlar var. İsterseniz dönüşte bakar, beğenirseniz alırsınız.

Şelale yolculuğu bitti. Geldik çay içmeye. Hem çayınız içer dinlenirsiniz, hem de salıncakta sallanarak doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Salıncakta sallanmak ücretsiz.

Dinlendikten sonra yola çıkıyoruz. Restoran da yemeyi tercih etmedik. Çünkü yol üzerinde çok güzel gözlemeler yapan küçük bir yer var. Adı da ilginç. Hele bi dinlen gari. Dinlenip çok güzel gözlemelerimizi yedik ve ülkemin çok güzel bir köşesini daha keşfetmenin mutluluğunu yaşadık.