Lizbon’dan günü birlik Cascais’e gidiyoruz. Cascais Lizbon’a arabayla yaklaşık 35 dakika mesafede olan şirin bir sahil kasabası. Lizbon’a gelip de buraya uğramadan olmaz.

Cascais Meydanı (5th Of October Square) çok güzel desenli döşenmiş parke taşları ile dikkat çekmekte. Çok büyük olmayan geniş yürüme alanı olan Cascais’in kalbi denilecek meydan. Marinaya çok yakın. Kral Pedro I’in heykeli var. Arkada sol tarafta Cascais Belediye Binası, sağda kilise yer alıyor.

Cascais çok güzel ince kumlu sahillere, temiz denize, sahilde güzel evlere, otellere ve plajlara sahip bir tatil beldesi.

Cascais’e gelip Marina‘da yürümek taze deniz havasını içinize çekmek ve güzel bir restoranda vaktiniz varsa akşam yemeği çok güzel olur.

Forsaza de Nossa Senhora da Luz: Kale doğrudan yat limanı üzerinde yer almaktadır, ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. 

Citadela de Cascais’ e gidiyoruz.

Citadela de Cascais: (Cascais Kalesi Sarayı) Mimar Pedro Vaz tarafından yapılan çalışmaların ardından 23 Kasım 2011 tarihinde halka açıldı.

Kral D. Carlos Heykeli: Bu görkemli bronz figürde Kral D. Carlos’u kraliçesinin adını taşıyan Amelia yatlarından birinde görülüyor. Korkuluğun yanında duruyor, ufku izliyor.

Cascais Villa Shopping Center: Klasik alışveriş merkezi olup binanın çatısının deniz dalgasını andırması özelliğidir. İçinde küçük süpermarkatler var.

Pousada Cascais Art District: 5 yıldızlı otel  Cascais Pestana Collection Hotels’in Sanat Bölgesi. Bu tarihi otel, stüdyolar, galeriler ve deniz ve Cascais yat limanı manzaralı müzeler ile çevrilidir .

Cascais’te bir müzeye gidiyoruz.

Cascais de Nacional Museum: Cascais Ulusal Müzesi maalesef kapalıydı. Aslında görevlinin orada olup neden kapalı olduğunu anlamadık. Görevliye sorduğumuzda kendisinin de bilmemesi şaşırtıcıydı. Yani ziyarete gelen kapıdan döndü bizim gibi.

Cascais’te dolaşırken değişik sanatsal heykellere rastlıyoruz.