Lizbon’dan yola çıkıp Porto’ya doğru gidiyoruz. Önce Fatima‘ya uğrayıp kutsal şehri dolaştık. Coimbra’dan geçip Cantanhede’de konaklayacağız. 1 gün dinlenip Porto’ya devam edeceğiz.

Coimbra üniversiteler şehri olarak bilinir. Coimbra Üniversitesi Dünya çapında bir üniversitedir. Dünyadaki en iyi 500 üniversitenin Dünya Üniversite Sıralaması Merkezinde yer alır. QS Stars University Ratings tarafından 5 yıldızlı en iyi kurum olarak kabul edilir.

Şehirde yol boyunca devam eden su kemeri.

Sao Sebastiao Aqueduct (Coimbra Su Kemeri): Coimbra’da 16. yüzyıldan kalma Sao Sebastiao Su Kemeri kalıntıları. Coimbra’nın merkezinde bir kilometre boyunca yer alan etkileyici yapı.

Se Nova Catedral de CoimbraYeni Coimbra Katedrali veya İsa’nın Kutsal adı Katedrali şehrin üst kısmındaki tarihi Coimbra Üniversitesi yakınında yer almaktadır.

D. Dinis Monumenti: Coimbra Üniversitesini kuran birçok başarıya sahip olan Kral için yapılmış görkemli ve heybetli bir anıt. 46 yıllık hükümdarlığıyla Portekiz’deki pek çok ilerlemeye öncülük etmiştir. İlginç bir şekilde şiir bestecisi olmuş ve kültürel arayışları takip etmede büyük ilgi görmüştür.

Museu Nacional de Machado de Castro: Coimbra’daki üniversite binaları arasında sıkışıp kalmış antik Roma kalıntılarını içeren müze özellikle dini sanat ve eserler içermekte. Tarihsel dini sanatla ilgilenenlerin kaçırmaması gereken bir yer.

Cantanhede’ye geldik. Sakin huzurlu, sessiz bir yer. Otelimize yerleşiyoruz.

Cantanhede
Portekiz’in Centro bölgesine bağlı bir belediye. Sakin huzurlu bir yer. Kroki kaynak:
https://www.cm-cantanhede.pt/mcsite/Content/

Cantanhede’de kahvaltı sonrası panoramik bir tur yapıp Porto’ya doğru yola çıkacağız.

Camara Municipal de Cantanhede (Cantanhede Belediye Binası)