Resim Müzesi özellikle bu sanata ilgi duyanların mutlaka görmeleri gereken bir yer. Dolmabahçe Sarayı’nın tahta çıkmaya aday olan veliahtların konakladığı Veliahd Dairesinde yer alan Resim Müzesi 2014 yılında ziyarete açılmıştır. Resim Müzesi dış görünüş itibariyle Dolmabahçe Sarayı’nın bir benzeri olup Abdülmecid döneminde inşa edilmiştir.

Binaya arka kısımdan Güzel Sanatlar Fakültesine bitişik kapıdan giriyorsunuz. Müze iki kattan oluşuyor ve her katta konularına göre ayrılmış odalar mevcut.

Son dönem Osmanlı Sarayının resim beğenisini ve Türkiye’de Batılı anlamda ilk tablo koleksiyonunun oluşumunu yansıtan tek müzedir.

Müzeye girdiğinizde resimlere bakarken mutlaka tavanları da inceleyin. Görkemli işlenmiş tavanlar ve muhteşem avizeler göz alıcı.

On bir bölümden oluşuyor. Sultan Abdülmecid/Sultan Abdülaziz Salonu, Osmanlı’da Batılılaşma, Halife Abdülmecid Efendi/İstanbul Görünümleri, Goupil Galerisi’nden Saraya Satın Alınan Tablolar, İvan Konstantinoviç Ayvazovski Salonu, Saray Ressamları, Oryantalist Ressamlar; Doğu’nun Cazibesi, Yaver Ressamlar, Türk Ressamları (1870-1890), Portreler ve Tarihî Konulu Kompozisyonlar/Osmanlı Sarayında Manzara, Türk Ressamları (1890-1930)

Geniş koleksiyona sahip müzede Osman Nuri Paşa, Şeker Ahmet Paşa, Süleyman Seyyid, Halil Paşa, H.Zekai Paşa, Zonaro, Chlebovski, Ayvazovski gibi ressamların eserlerini görebilirsiniz.

Müzeyi gezdikten sonra bahçeden geçerek ön kısma ve eşsiz boğaz manzarasına ulaşıyorsunuz.

Müze kartı geçerli değil. Müze Pazartesi günü kapalı. Diğer günler saat 09.00-17.00 arasında gezebilirsiniz.  Müzede fotoğraf çekimleri için önceden izin almak gerekir. Fotoğraf çekimleri ücretlidir. Detaylı bilgi için https://www.millisaraylar.gov.tr/fotograf-cekimi