Pekin’de bulunduğumuz süre içerisinde Çin’e özgü olan pandaları görelim dedik ve Pekin Hayvanat Bahçesinin yolunu tuttuk. Xicheng Bölgesi’nde yer alan Pekin Hayvanat Bahçesi, Çin’in en büyük hayvanat bahçesi. 

Yunuslar, köpek balıkları ile büyük bir akvaryumu, panda evi, filler, goriller, kısacası doğal bir yaşam ortamı. Ama bizim amacımız panda evini ziyaret etmek.

Pekin Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 450 farklı türe ev sahipliği yapmaktadır ve yaklaşık 5.000 hayvandan oluşan bir nüfusa sahiptir. Ziyaretçiler arasında en popüler cazibe merkezlerinden birisidir Giant Panda House. Panda evi hayvanat bahçesinin içerisinde. Giriş ücreti olarak sadece panda evinin biletini alamıyorsunuz. Hayvanat bahçesine giriş ücreti Nisan-Ekim 15 CNY; Kasım-Mart 10 CNY ve panda evi için ek 4 CNY’dir. Akvaryumu gezmek istiyorsanız, bilet 150 CNY civarında. Panda evine doğru yürüyoruz. Küçük sevimli bir Çinli çocuğun fotoğrafına konuk oluyoruz.

Hayvanat bahçesini gezme fırsatımız olmasına rağmen, sevimli pandaları görmek istiyorduk. İşte geldik Panda Evine. Oldukça kalabalık. Kalabalıkta gezmek istemezseniz hafta sonları gelmeyin. Hafta içi ve erken saatlerde kalabalık az oluyormuş. Açılış saatleri: Hayvanat bahçesi için Nisan-Ekim 07.30-18.00; Kasım-Mart 07.30-17.30 arasında. Akvaryum için Nisan-Ekim 09.00-17.30; Kasım-Mart 10.00-16.30 arasında.

Pekin Hayvanat Bahçesi, yoğun ağaç bahçeleri, çayırlar, küçük bir dere, nilüfer havuzları ve pavyonlar ve salonlarla noktalı küçük tepeler içeren doğal bir bahçedir.

Pekin Hayvanat Bahçesi’nin en önemli özelliği, dev panda evidir. Bilindiği gibi, dev panda Çin’e özgüdür ve Çin’in ulusal hazinelerinden biri ve ulusal bir sembol olarak kabul edilmektedir. İşte sevimli pandalar. Çoğu et obur olarak tanımlansa bile aslında ot oburlar ve bambu yemeyi çok seviyorlar. Günlerini tembel tembel ve bütün gün bambu filizleriyle tıkınarak, gelen misafirleri görmezden gelerek ve yuvarlanarak geçiriyorlar.

Pandaları izledikten sonra Çin’in panda ile ilgili haritasını izleyip sevimli pandalardan kendimize ve arkadaşlarımız hediye almak üzere hediyelik eşya dükkanına gittik. Fiyatlar gayet uygun.

Pekin Hayvanat Bahçesi özellikle çocuklu ailelerin çocukları ile birlikte vakit geçirecekleri çok güzel bir yer.