Ishigaki Adası Japonya’nın Yaeyama Adaları’ndan biridir ve en ilgi çekici olanıdır. Diğeri ise içerisinde Ryukyu köyü bulunan Taketomi Adasıdır.

Ishigaki Adası mercan resifleri ve güzel plajlarındaki şnorkelle yüzme imkanı ile turistlerin ilgi odağıdır. Kabira Körfezinde dalış yapanlar okyanusun tadını çıkarabilirler.  Ishigaki Adası, mercanlarla kaplı kumlu  ve kayalık plajlara sahiptir. Plajlar yıl boyunca açıkken, hava sıcaklığının sürekli olarak 25 dereceyi aştığı Nisan’dan Kasım’a kadar olan süre bulunmazdır. Ancaaaaaaak plajları kullanırken, güçlü akıntılara ve Haziran’dan Ekim’e kadar en yaygın olan Habu Denizanası gibi zehirli yaratıklara her zaman dikkat edin. İngilizce işaretler tehlikeler hakkında bilgi verirken, bazı plajlar yüzme alanlarını kapatmıştır.

Biz Ishigaki Adasına Cruise gemi turuyla geldik. Gemimiz ferry terminaline geldiğinde ne yapabiliriz diye düşündük. Süremiz kısıtlı plajlarda dolaşma şansımız yok. En iyisi önce Taketomi Adasına gidip gelelim. Sonrasını düşünürüz dedik. Taketomi Adasına ye gidip geldik ve feribota yakın olan Yaeyama Müzesi, Yoko Gushiken Memorial, Euglena Mall, Zero Miles noktasını gördük. Detaylar için tık tık.