Çocukluğumuzda kaydığımız kızakların, oynadığımız kartoplarının keyfi nasıl da başkadır. Arkadaşlarımıza fırlattığımız kartopunun zevki, kardan adamların zeytin gözleri, havuç burnu, kayarken düştüğümüz, düştüğümüzde ağlamak yerine güldüğümüz eğlencenin adıdır kar. Sıcak bölgelerde yaşayan kişilerin hiç tanışmadıkları, bilmedikleri şeydir kar. Ama sıcak iklimlerde yaşayanlar bunun da çaresini bulmuşlar. Suni de olsa yapmışlar kar dünyasını, çıkarmışlar karın tadını. İşte Antalya Kar Dünyası. Kar Dünyasına giriyoruz.

Kar Dünyası Antalya Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılan Antalya Aquarium’un bir bölümünü oluşturur.

Kar dünyasına geldiğinizde kışlık kıyafetim yanımda yok diye üzülmeyin. Girişte size uygun kışlık kıyafetleri veriyorlar. İşte hazırız. Haydi karın büyülü dünyasını keşfetmeye.  Kar Dünyası’nda neler yok ki. 

Kar dünyası 1500 m2’lik kapalı alana sahiptir. Çocukların olduğu kadar büyüklerinde tadını çıkardığı eğlenceli bir yerdir.

Antalya’da dışarıda yazın 40 derece olan hava sıcaklığında denizde serinlerken, iç ortam sıcaklığı -5 derece olan kar dünyasında kışın tadını çıkarabilirsiniz.

Gece boyunca yağdırılan kar ile sevdiklerimizle kartopu oynayabiliriz. Ya da Eskimolara özgü igloo’lara girebilir, kutup ayıları ile oynayabiliriz.

Aziz Nikola’nın evi, sanki dağcılar ile dağa çıkmışsın hissini veren çadır ve fotoğraflar önünde poz verebiliriz.

Çocuklar gibi, çocuklarla beraber kızaklarla kaymanın tadını çıkarabiliriz. Kızak dediysek kocaman kamyon lastiklerinden bahsediyoruz. Kay ve al lastiği tekrar başa git. Hoooopppp tekrar kay.

Kar Dünyasında ışıklandırmalar ile kar muhteşem renklere dönüyor.

Diyeceksiniz ki bunlar gerçek kar değil. Olsun ne fark eder ki. İnanın çocukluğumuza döndüğümüz çok eğlenceli bir gün oldu. İşte bir de imzamızı atalım P&N olarak

Eh günün sonunda acıktım diyeceğimiz için Snow House’a gidip hamburger, patates kızartması ve meşrubattan oluşan menü ile günü tamamlayabiliriz. Bugün bunların zararını ve kalorisini düşünmek yok.

Kar Dünyasında son pozları alalım.

Artık gitme vakti geldi. Buğulanmış gözlük camlarını silelim.

Ailelerin çocukları ile çok güzel vakit geçirebileceği Kar Dünyasında biletlerinizi internetten alabilirsiniz. Güncel fiyatları ticket.antalyaaquarium.com sitesinden talip edebilirsiniz. Haftanın her günü gidebilirsiniz. Saat 9.30-23.00 arası açık.