Akvaryum Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Konyaaltı ilçesinde kurulan Antalya Aquarium eğlence merkezinin bir bölümünü oluşturur.

Dünya’da ki  en büyük akvaryum sınıflarına dahil olan Antalya akvaryumu, 3 m genişliğinde ve 131 m uzunluğundadır. 40 tematik akvaryumdan oluşan kompleks, dünyanın en büyük tünel akvaryumu sıfatını elinde bulundurmaktadır.

Dünya’nın en büyük tünel akvaryumunda göreceğimiz bölümler şematik olarak anlatılmıştır.

Tankın dekorasyonu İtalyan heykeltraş Benedetti tarafından  tasarlanmış olup, içerisinde gerçek boyutlu bir uçak, gemi, araba ve denizaltı enkazı barındırır.

Akvaryum balık çeşitliliği bakımından çok zengin görünmese de köpek balıkları, vatozlar ve özellikle mercan resifleri harikaydı. İnsan kendini Sanki onlara dokunuyormuş gibi hissediyor.

Akvaryumda balık adamların ziyaretçileri animasyonlara dahil etmesi ilgi çekici.

Balıkların beslenme saati geldiğinde balık adamların elleri ile balıkları beslemesi görülmeye değerdi.

Bu kadar güzelliğin yanında belki de hoşa gitmeyen tek şey giriş ücretlerinin biraz pahalı olması. Ailelerin çocukları ile çok güzel vakit geçirebileceği akvaryumda biletlerinizi internetten alabilirsiniz. Güncel fiyatları akvaryumun ticket.antalyaaquarium.com sitesinden talip edebilirsiniz.

Akvaryuma haftanın her günü gidebilirsiniz. Saat 9.30-23.00 arası açık. Yürümekte zorlanan misafirler için tekerlekli sandalye imkanı var.