İstanbul aktarmalı olarak Fransa’nın Nice şehrine geldik. Bizi bekleyen otobüsümüz ile Savano’ya gemiye biniş yerimize doğru yol alıyoruz.

Limana geldik. Gemimiz bizi bekliyor. Gezimizi Costa Magica gemisi ile gerçekleştireceğiz.

Gemiye binmek için boarding işlemlerimizi yaptırıp gemi kartlarımızı alacağız. İşlemler kalabalıktan biraz uzun sürüyor. Biraz dolaşarak biraz dinlenerek vakit geçiriyoruz.

İşlemler tamamlandı. Boarding kartlarımız aldık. Boarding kartları çok önemli. Çünkü seyahat boyunca bizim kimlik kartlarımız olacak. Pasaportlarımız boarding sırasında gemi tarafından alınıyor. Cruise ile seyahat ederken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili olarak yazımızı lütfen okuyunuz. Gemiye gidebiliriz.

Kamaralarımıza yerleşirken size gezi planımızı aktaralım. Savona (Fransa)’dan bindik. Marsilya (Fransa), Gibraltar (İngiltere), St.Cruz de Tenerife (Kanarya Adaları-İspanya), Funchal (Portekiz), Malaga (İspanya), Civitavecchia (İtalya) ve Savona dönüş.

Gemiye bindiğimizde her zaman gemide yapılacak anonslara karşı kulaklarımızı açık tutmak gerekiyor. Her an genel bir anons duyabiliriz. İşte gemide yapılacak ilk işin anonsu geliyor. Geminin olmazsa olmazlarından. Yani can yeleği tatbikatı. Tatbikatın yapılacağı yerde toplanıyoruz.

Tatbikat da bitti. O zaman gemiyi turlamaya başlayalım. Yavaş yavaş limandan da ayrılıyoruz. Yolculuk başlıyooooooor.

Gemi mürettebatı her gün kamaralarımıza denizde veya karaya çıkacağımız günlerde aktiviteleri, iklimi, gemiden ayrılış ve gemiye dönüş ile ilgili bilgilerin yer aldığı dokümanı bırakıyor. Dokümanlar değişik dillerde hazırlanmış. Maalesef Türkçe yok. Rehberimiz bize bunları çeviriyor. Örneğin Malaga ile ilgili doküman