Kanarya Adaları her zaman duyduğumuz ama gitmek için çok fazla zaman ayırmadığımız ama merak ettiğimiz bir yerdi bizim için. Güzel bir gemi turu bulunca doğrusu hiç kaçırmadık. Haydi hep birlikte gezelim. Costa Magica ile Kanarya Adaları turumuza hoş geldiniz.

Kanarya Adaları, Atlas Okyanusu’nda Afrika Kıtası’nın 100 km batısında İspanya’ya bağlı takımadalar ancak Kanarya Adaları yerel idare bakımından 2 Ağustos 1982’de yürürlüğe giren bir kanunla “Kanarya Adaları Özerk Topluluğu” olarak kabul edilmişlerdir. İspanya’ya bağlı olmakla beraber coğrafi bakımda Kanarya Adalarının Afrika Kıtası’nın bir parçası olduğu kabul edilmektedir. Kanarya Adaları Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera ve El Hierro olmak üzere başlıca 7 ada ile birkaç küçük adacıktan oluşur.

Turumuz Kanarya Adaları turu olarak geçmekte ama uğrayacağımız limanlar yani gemi rotası şöyle: Fransa’nın Nice şehrinden Savona’ya giderek gemiye bineceğiz. Marsilya, Gibraltar, Tenerife (Kanarya Adaları), Funchal, Malaga, Civitavecchia ve Savona’dan ülkeye dönüş.

Gezimiz toplamda 12 gün sürecek. Bu sürenin 4 gününü denizde seyir halinde olacağız. Vaktimizi geminin biz misafirlerine sunduğu alternatif eğlencelerle geçireceğiz. Diğer günler karadayız.

Denizde seyir programı için; 3. gün (Gibraltar); 5. gün (Kanarya Adaları-Tenerife); 8. gün (Malaga); 10. gün (Civitacecchia-Roma).

Kara programı aşağıdaki şekilde.