Efendiiiiim geldik Amerika’daki son günümüze. Akşam saatlerinde yine Lufthansa Hava yolları ile ülkemize dönüşte olacağız. Otelde sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra bavullarımızı araca koyduk. Eeeeeee akşama kadar vakit var ne yapalım. Biliyorsunuz biz heyecanı seviyoruz. Hatırlarsanız Coaster’lara binmek en büyük zevkimiz. Ama bunun yanı sıra biz zipline yapmayı da çok severiz. Nerede bulsak ve vakit de varsa mutlaka denemek isteriz. İlk kez ülkemizde Karadeniz turu sırasında (ileride bu anıları da sizinle paylaşacağız) Fırtına Deresi üzerinde denemiştik. Mesafe biraz kısa olduğu için tadı damağımızda kaldı.

Broşürleri incelerken Santa Cruz’de zipline okumuştuk. O zaman akşama kadar da vakit var. Ver elini bir Santa Cruz yapalım. Zipline keyfini yaşayıp adrenalin atalım. Gezimizin son gününde heyecan patlaması yaşayalım. Sabah kahvaltıdan sonra haydi navigasyonu çalıştıralım ve yola çıkalım dedik. Yaklaşık 120 km lik yani hız limitleri ile 2.5 saatlik yolumuz var. Öğlen saatlerinde Zipline yapılacak Redwood ormanına ulaşıyoruz. Saat 13.00 de zipline turu var.

Redwood Canopy Tur Zipline için kaydımız yaptırıyoruz. Önce sizi tartıyorlar. Çünkü ağırlığınızın 34-113 kg arasında olması lazım. Boyunuzun da en az 132 cm olması gerekiyor. Yaklaşık 2 saat sürecek tur programında 150 feet yükseklikteyiz ve 6 stop noktası var. Asma köprü yürüyüşü ve diğer aktiviteler var. Birde bizim San Fransisco’ya gidecek 2.5 saatlik yolumuz ve araba teslim etme gibi durumlarımız var. Çünkü akşam uçuyoruz. Bu risk alınır mı tabiî ki evet. Ne demiştik Risk is our business (Risk bizim işimiz).

Kurallara uygunuz, diğer risklerde tamam, ücretimizi ödüyoruz, biletlerimizi alıyoruz. Grubumuzdaki 4 kişilik uzak doğudan gelen bir aile ile birlikte zipline araç ve gereçlerini giydik. Yanınıza hiçbir şey aldırmıyorlar. Hatta ağzınızda sakız dahi olmayacak. Böyle bir kuralları var. Neyse ne yapalım onların çekeceği fotoğraflara razı olduk. İki sertifikalı rehber eşliğinde tura başladık.

Bir o ağaca bir bu ağaca uçuyoruz.

Hoooopp orada hooop burada. 6 stop noktası var. Uçuyoruz konuyoruz. Hooop tekrar yapıyoruz. Asma köprülerden geçiyoruz. Çok eğlenceli.

Asma köprüden geçiyoruz (Köprüden geçti Peri-Nesli şarkısı eşliğinde)

Çok eğlenceli saatlerin ardından ayrılmak üzereyken bir dünya haritasının önüne geldik. Görevliler nereden geldiğimizi sordular. Ankara deyince haritada o noktaya bir iğne taktılar. Oraya Dünyanın dört bir yanından gelenlerin nereden geldiklerini işaretliyorlar. Baktık ki biz Türkiye’den giden ikinci grupmuşuz. Veda ederek ayrıldık.


Yaklaşık 2.5 saat süren yolculuk sonrası San Fransisco’ya döndük. havaalanının yolunu tuttuk. Aracımızı teslim ettik. Biraz üzgün çünkü bir gezinin daha sonuna geldik ama heyecanlı ülkemize dönüyoruz.

Veeee klasik sloganımızı tekrarladık. Bunu da geçmişimizin derinliklerine gönderdik.  Yeni gezilerde görüşmek üzere.