Özgürlük Anıtı veya Özgürlük Heykeli olarak bilinmekte, Amerika’nın New York şehrindeki Liberty adası üzerinde bulunmaktadır. Amerika’nın simgesi olan heykeli New York’a gelip te görmeden gitmeyeceğiniz bir yer. Heykel gözlem kulesi olarak kullanılmaktadır. En önce görülmesi gereken yerlerden birisi. New York’a gelip te görmeden giderseniz hem çok üzülürsünüz hem de New York’u gezmiş sayılmazsınız. Bizden söylemesi

Özgürlük Anıtı Fransa’da  inşa edildi. 1884’te tamamlanmasından dokuz yıl sonra 214 sandıkta ABD’ye gönderildi. Özgürlük Anıtı 46,5 metre (151ft) yüksekliğindedir ve kaideyle birlikte 93 metre (305ft) yüksekliğe ulaşır.

Özgürlük anıtına gitmek için feribota iki farklı yerden biniliyor. Manhattan’ın güneyindeki Battery Park ve New Jersey’deki Liberty State Park. Biz Battery Park noktasından binmeyi tercih ettik.

Özgürlük heykeline gitmek için bilet almanız şart. Internetten önceden bilet almak çok büyük rahatlık. Biz gitmeden rezervasyon yapıp biletlerimizi internetten aldığımız için gezimizin 3.gününde gittik. Biletleri önceden alınca hiç sıra beklemeden o saatte feribota biniyorsunuz. Büyük rahatlık oluyor.

Özgürlük heykeli bileti almak için link:

Özgürlük anıtında, müzeyi gezmek isteyenler, heykelin kaidesine gitmek isteyenler ve heykelin tacına çıkmak isteyenler biletlerini önceden almalı. Özellikle tacına çıkmak isteyenler çok önceden bu işlemi yapmalı. Biz aylar önceden bilet almak istediğimizde maalesef bizim tarihlerde bilet bulamadık. Biz de heykelin kaidesini gezdik.
Üç farklı bilet şekli var. Crown Bilet, Pedestal bilet ve Reserv bilet

Crown bilet (Taç bileti) ile heykelin tacına kadar çıkabiliyorsunuz. Ancak en önce satışı biten bilet. Kısıtlı sayıda satışı yapılıyor. Aylar önceden bile olsa alamıyorsunuz. (6 ay öncesinde rezervasyon için baktığımızda bu bileti alamadık) Heykelin taç kısmına çıkmak için bazı kurallar var.

  • En fazla 4 bilet alabilirsiniz. Tac biletlerinizi evde yazdıramazsınız.
  • Çocuklar taca çıkabilmek için 4 feet ya da 1.2m boyunda olmalıdır
  • Anıta girmeden önce bilet üzerindeki isme uygun kimlik göstermeniz gerekir.
  • Heykelin tac kısmında içinde asansör olmadığı için fiziksel olarak uygun olmanız gerekir. Ana lobiden taç platformuna 377 basamak var. Çift sarmal bir basamak sistemi var.
  • Taca çıkarken sadece kamera veya kullandığınız bir ilacınızı alabilirsiniz. Kamera çantası bile alamazsınız. Kilitli dolaplara koymak zorundasınız.  
  • Taç rezervasyonlu bileti olan ziyaretçiler müzenin, kaidenin çeşitli seviyelerine ve heykelin tepesine ulaşabilir

Pedestal bilet (Kaide bileti) ile heykelin kaidesinin ikinci katına kadar çıkabiliyorsunuz. İkinci sırada satışı bitiyor. Kaidenin içine yiyecek, içecek, sırt çantası, şemsiye, puset, dizüstü bilgisayar, tripod götüremezsiniz. Kilitli dolaplara koymak zorundasınız. Kaide rezervasyonlu bileti olan ziyaretçiler müzenin ve kaidenin çeşitli seviyelerine ulaşabilir.
Crown ve Pedestal biletler ile sıra beklemiyorsunuz.

Biletimiz hem Liberty hem de Ellis Adası için geçerli

Reserv bilet ile Liberty ve Ellis adasına çıkabiliyorsunuz. Ama heykele çıkamıyorsunuz. Ve uzun sırayı beklemek zorundasınız. Kolaylıkla bulanabilen bilet şekli.

Anıtın içinde müze boyunca ziyaretçiler, kulaklıklı mikrofon seti ve ses seviyesi kontrolü olan kendi kendine rehberli ses turunu kullanabilirler. Özellikle görme engelli veya az gören ziyaretçiler için açıklayıcı bir ses turu mevcuttur. Lobide ve müzede birkaç dokunsal ekran var.

Artık Liberty adasına geldik, elimizdekileri dolaba kilitledik (Dolap kiralamak içinde ücret ödüyorsunuz) ve Özgürlük heykelinin kaide kısmındayız. Bakalım içeride neler var.

Heykeli gezdik, resimledik. Artık feribotun gelmesi ve Ellis adasına gitmek için bekliyoruz ve dinleniyoruz.

Ellis Adası: Özgürlük heykelini gezdikten sonra dönüşte feribotla Ellis adasına gittik. Ellis adası New York’ta Hudson Nehri ağzında yer alan bir adadır. Ellis Adası, 1 Ocak 1892 ile 12 Kasım 1954 tarihleri arasında, New York’a gelen yeni göçmenler için bir transit merkezi olarak hizmet vermiştir.