Amerika denince ilk akla gelen şehirlerden birisidir Las Vegas. Las Vegas ya da Günahlar Şehri, Kumarhaneler Şehri, Casinolar Şehri veya Dünyanın En büyük eğlence merkezi. “VEGAS’TA OLAN VEGAS’TA KALIR” sözü ile ünlüdür. İzlediğiniz bir Amerikan filmi ya da dizisinde duyduğunuz bu sözden midir bilmeyiz ama herkesin merak ettiği en azından bir kere olsun görmek istediği bu şehir kumarhaneleri ve gece hayatı ile hatırlanır.  

Biz çocukluğumuzun dizisi Star Trek (Uzay Yolu)’in 50.yıl kutlamalarına katılmak için Las Vegas’a geldik. Altı gün kalacağımız şehirde bir günümüzü de Grand Canyon‘a ayırdık.  

Las Vegas’a gelmeden önce yaklaşık 20 gün Amerika’nın diğer şehirlerinde New York, Washington DC, Niagara, Iowa (Star Trek Museum), South Dakota’da gezdik. Las Vegas’tan Los Angeles ve San Francisco’ya geçeceğiz.

Nevada eyaletinde yer alan Las Vegas insan aklına kumar ve eğlence getiriyor. Öyle ki daha McCarran hava alanına ayak bastığınızda kumar ve oyun makinaları sizi karşılıyor.

Biz Star Trek Etkinliklerinin yapıldığı Rio All-Suite Otelde konaklıyoruz. Hani tabir doğruysa Vegas Strip caddesinin bir sokak arkası. Ama Las Vegas’ın özellikle Vegas Strip üzerinde yer alan dünyaca ünlü otellerini de gezeceğiz. Haydi o zaman Las Vegas’ı dolaşmaya başlayalım……….

Resmi adı Las Vegas Boulevard olan The Strip ya da Vegas Strip caddesi gerçekten çok şaşalı özellikle geceleri bir başka ışıl ışıl. Yaklaşık 7 kilometre olan bulvarda gezerken çevredeki sahalarda golf oynayabilir ya da eğlence parklarında adrenalin seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Gündüz çok sakin görünen şehir gece oldu mu bir başka kimliğe bürünüyor. Her taraf ışıl ışıl. Trafik oldukça hızlı. Hareket deseniz tarif edilemez. Hani İstanbul 24 saat uyumaz deniyor ya bu söz sanırız ki burayı görmeden söylenmiş.

Şehirde limuzinler cirit atıyor ama şehirden biraz ayrılırsanız gördüğünüz insan manzaraları bu.

Yada uçaktan görünümüne bakarsanız Mojave Çölü ortasında yaratılmış yapay bir şehir.  Ama herkes bu şehri bir kez olsun görmeyi istiyor.

Şehrin dünyaca ünlü otelleri Vegas Strip caddesinin sağında solunda yer alıyor.

Otel dedikse öyle sıradan oteller değil. Her biri adına özgü şekilde yapılmış. Örneğin, New York New York otelde Amerika’nın New York şehrine gidiyorsunuz. Paris otelde Eyfel kulesine çıkabilir, Venetian’da sanki Venedik’te gibi gondol sefası yapabilirsiniz. Luxor denilince Mısır’dasınız. Bizim yaptığımız gibi bu otelleri gezebilir, sunulan özellikleri birebir yaşayabilirsiniz. Otellere giriş çıkışta kimse bir şey sormuyor. Elinizi kolunuzu sallaya sallaya girebilir, gezebilir, hatta isterseniz kumarhanelerinde oyun oynayabilirsiniz. Araba ile hızlı hareket ederseniz bizim gibi, otellerin park yerlerine de girebilirsiniz. Otelin vale hizmetinden yararlanmazsanız ilk 1 saat park ücretsiz.

Vegas Strip Caddesinin bir başında Mandalay Otel diğer başında Stratosphere Otel yer alıyor. Biz de gezimize Mandalay Otel ile başlıyor ve sırasıyla devam ediyoruz.

Mandalay Otel

Dışarıdan altın sarısı görünen otellerden Mandalay Otel. Otelin en ilgi çekici tarafı içerisinde dev köpek balığı akvaryumu Shark Reef Aquarium un olması.

Akvaryumda köpek balıklarını deniz kaplumbağalarını, piranha ve çeşitli canlıları görebilirsiniz hatta besleyebilirsiniz. Eğer cesaretiniz varsa görevliler eşliğinde köpek balıkları ile dalış yapabilirsiniz. İçeride resim ve video yasaktır. Giriş ve tüm aktiviteler ücretli.

Ya da bu kadar adrenalin benim için fazla der biraz kalabalık olan kumsalında dinlenebilir, serinleyebilirsiniz.  Çölün ortasındaki bu dev plajda sanki denizde pardon okyanusta gibi hissedersiniz kendinizi. Plaja girmek otelde kalıyorsanız ücretsiz. Otelde konaklamıyorsanız içerideki kalabalığa ve sezona göre belli bir ücret ödemeniz gerekir.

Luxor Otel

Mandalay Otelin hemen yanında yer alan Luxor otele gidiyoruz. Mısır’ın simgelerinden dikili taş ve piramit yapısı ile karşımızda çıkıyor. Piramit yapısı ile dikkat çeken otel otuz katlı.

İçeriye girmeden bahçede Mısır’ın diğer simgeleri ve sfenks ile sanki Mısır’da gibi bir hisse kapılırsınız

İçeriye girdiğinizde otelin içerisinde odaların dizaynı ilginç.

Yine otelde aktivite seçenekleriniz ya kumarhane ya alışveriş ya da havuzda serinleme.

Excalibur Otel

Excalibur otel sanki masal kitaplarından fırlamış görüntüsü ile insanı büyülüyor.

Otelin gece görüntüsü ve iç mekanı ayrı güzel.

MGM Grand Otel

Hollywood stüdyosunun sahibi olduğu otelin simgesi kocaman bir aslan. Hem otelin önünde hem de içinde var.

Hatta aslan heykelleri otelin iç kısmında ise daha çarpıcı. Tesisin içinde nereye baksanız farklı boyutlarda altın aslan heykelleri görebilirsiniz.

New York New York

İşte burada biraz duralım. Neden derseniz…. ne ararsanız var burada. eğlence, çikolata dünyası, adrenalin seviyesini yükseltecek Coaster, binemesek de dev limuzinler . Hepsi burada.

Otelin önünde bulunan Özgürlük Anıtı, Brooklyn Köprüsü, Empire State ve Chrysler Binası nedeniyle sanki bizde New York’a yeniden gelmişiz gibi bir his uyandırdı. Bu kadar görkemli yapmak insanın aklına şu cümleyi getiriyor. Para nerede lüks orada. Hiçbir şeyden kaçınmamışlar.

Burada oteli gezdik, alışveriş yaptık.

Bizim asıl ilgimizi çeken tabiî ki Coaster oldu. Coaster’e bindik. Macera sevenler için kaçırılmaması gereken bir aktivite. Mutlaka binmenizi öneririz. Biz mi tabiiiiii ki de bindik. Durur muyuz. Gerçi Coaster Almanya’da Stuttgart’ta Europark’ta bindiğimiz Silver Star kadar heyecanı vermese de iyiydi.

Paris Otel

Vegas Strip’teki oteller adlarına uygun olarak dizayn edilmiş. İşte karşımızda bütün görkemiyle Eyfel kulesi. Yani Paris Otel. Fransa’da Eyfeli görmediyseniz bile kopyasını burada görebilirsiniz. Ayrıca tesisin çevresinde Paris’in diğer simgeleri Hotel de Ville, Louvre bulunuyor.

Eyfel kulesinin gözlem katından Las Vegas’ı ve özellikle Bellagio otelin ünlü havuz şovlarını izleyebilirsiniz. Eyfel kulesi gece çok daha görkemli duruyor.

Bellagio

Bellagio otel Vegas Strip’teki diğer oteller gibi kumarhaneleri, restoranları ve alışveriş merkezi ile ünlü. Tesise ilk girdiğinizde tavanda yer alan Fiori di Como 2.000 el üfleme cam çiçekten oluşan tavan süslemeleri sizi karşılıyor.

Bellagio’yu diğerlerinden ayıran özelliklerin başında çok zarif olarak dizayn edilmiş olan bahçesi geliyor. İtalya’nın Como Gölü kasabasından etkilenen içinde çok çeşitli çiçeklerin bulunduğu ve mevsimine göre değiştirilen bahçe gerçekten görülmeye değer.

Tesisin diğer özelliği ise havuzunda Bellagio Çeşmesi adı verilen müzikle senkronize olarak dans eden su gösterileri. Ayrıca Dünyaca ünlü poker ustalarının tercih ettiği poker odası bulunmakta. “Bobby’s Room” adı verilen odada çok yüksek değerde oyunlar oynanıyormuş.

Oceans film serisini seyredenler hatırlayacaktır. Oceans 11 Bellagio otelinde çekilmiştir.  

 Caesars Palace

Caesars Palace, adından anlaşıldığı gibi Antik Roma teması ile karşımızda. Daha girişte 6 metrelik Julius Caesar heykeli karşılıyor bizleri.

Zaten otelin değişik yerlerinde heykeller bulunuyor.

Kumarhane bölümünü hızlıca geçiyoruz. Çünkü burada zaman harcayacağımız o kadar çok şey var ki.   

Eğlenmek için Colosseum‘a gidebilir, alışveriş için The Forum Shops mağazalarını gezebiliriz.

Bu tesisin tavanı gökyüzü şeklinde düzenlenmiş, sanki gündüz geziyormuş gibi hisse kapılıyor insan.

Hareketlilik tamam biraz dinleneyim derseniz otelin içinde bulunan Cheesecake Factory’de tatlınızı seçip içeceğinizi yudumlamak çok hoş ve keyifli. O kadar çok çeşit var ki hangisini seçmek konusunda zorlanıyor insan.

Veeee Fountain of the Gods’ta The Atlantis Show gösterisini izlemek de harika

Venetian

Vegas Strip’te otelleri gezerken Mısır, New York, Paris derken geldik İtalya’ya. Venetian otele girdiğimizde gerçekten kendimizi Venedik’teyiz gibi düşündük. Bahçesindeki Venedik kulesi ile dikkat çekmekte.

İçeriye girdiğinizde yine tavan süslemeleri ve heykeller çekici.

Havuzu diğerlerine göre biraz küçük olmakla beraber Venedik rüzgarını ve atmosferini hissediyorsunuz. Dükler Sarayı, San Marco Meydanı, Rialto Köprüsü ve gondollar ile Venedik ortamı oluşturmuşlar. Bu ortamı görünce kumarhanesine bakmak bile gelmedi içimizden.

 Treasure Island (TI)

Treasure Island kısaca TI olarak anılmakta.

Adından da (Hazine Adası) anlaşıldığı gibi korsan ve hazine teması ile karşınıza çıkıyor.

Diğer tesislere göre fazla şatafatlı ve gösterişli değil.

Birçok film ve televizyon dizisine mekan olmuştur. Alışveriş mağazasında film kahramanları sizi bekliyor.

Wynn Otel

Dışarıdan görüntüsü güneş yansımalarına göre altın gibi sarı yada bronz renginde görüntüsü ile hemen dikkat çekmekte.

Bahçesindeki havuzda su gösterileri çok keyifli.  Fashion Show Alışveriş Merkezi‘nin tam karşısında yer almaktadır .

Circus Circus

İşte yine adıyla özdeş bir otel. Burası kumarhane oteli olmanın yanında eğlenebileceğiniz güzel bir mekan.

Özellikle çocukları ile gidenlere bu oteli kesinlikle tavsiye ederiz. Çok güzel vakit geçirirler.

İçerisindeki eğlence alanı Adventure Dome’da ücretsiz yarım saat ya da 1 saat aralıklarla sirk gösterileri var. Biz gittiğimizde sirk gösterisi yeni başlıyordu. Şansımıza hiç beklemedik.

Stratosphere Otel

Amerika’nın en uzun bağımsız gözlem kulesi. Vegas’taki hiç bir bir bina bu tesisin yüksekliğine ulaşmıyor. 360°’lik manzara izlemek isterseniz iç ve dış seyir teraslarına çıkabilirsiniz.

Otelin kulesinde bulunan eğlence parkında skyjump, thrill rides, InsanityBig Shot, X-Scream ya da SkyJump gibi aktiviteler var. Otelde kalanlara bu kuleye giriş indirimli. Ayrıca bazı aktivitelerde de indirimler var. Dışarıdan gelecekler için biraz pahalı. Özellikle macera sevenler burada konaklamalı.

The Mirage

Vegas’ta tecih edilebileceğiniz tarih öncesi devirler ile dizayn edilmiş bir mekan. Gezemediğimiz bir otel.

Trump International

Altın renkli camları ile hemen göze çarpıyor.

Size Las Vegas’ın ünlü otellerinden bahsettik. Vegas’taki oteller özellikle kumarhaneleri ile ünlü. Burada gezmek için ister 3 gün ister 1 hafta isterseniz oyun ve kumarı seviyorsanız 1 ay kalın. Ama hiçbir şey değişmeyecek. Unutmayın ki kazanan sadece kumar masasıdır. Siz sadece paranızı kaybetmek için eğlenceli zaman harcarsınız. Yine de oynayacaklara bol şanslar diliyoruz.

Şimdi gelelim Las Vegas’ta diğer yapılacaklara.

Las Vegas Tabelası fotoğrafı

Mandalay Bay’in hemen güneyinde yer alıyor. Las Vegas’a gidildiğinde bu tabelanın önünde fotoğraf çektirmek ilk sırayı alır. Vegas için simge olan bu tabela Betty Willis tarafından tasarlanmış. Yazı Vegas’a gelenlere hoş geldin derken gidenlere güle güle diyor. Tabelanın arkasında tekrar gelmek için arabanızı dikkatli kullanın yazıyor. Gündüz resim çektirmek için oluşan kuyruğu beklemek zorundasınız.

Fremont East’i gezmek

Fremont East bölgesi ve Fremont Caddesi Vegas Strip’ten sonraki en ünlü cadde. Adını kaşif John Charles Fremont onuruna alan cadde yine kumarın merkezi.

Binion’s Horseshoe , Eldorado Club, Fremont Hotel and Casino , Golden Gate Hotel ve Casino , Golden Nugget, Four Queens, The Mint ve Pioneer Club hepsi bu bölgede. Adrenalin sevenler için değişik atraksiyonlar da yine bu bölgede. Aslında bu bölgeye de eğlencenin tam merkezi denebilir.

Fashion Show Alışveriş Merkezini gezmek

Vegas Strip üzerinde yer alan hafta sonu defilelere ev sahipliği yapan bir alışveriş merkezi.

World Largest Gift Shop (Bonanza Shop) mağazasına uğramak

1980 yılında kurulmuş olup Dünya’nın en büyük hediyelik eşya mağazası. Hemen hemen yok yok. Fiyatlar da oldukça makul. Öyle çok pahalı değil. Buradan arkadaşlarınıza çok güzel hediyelikler, tişörtler ve daha neler neler alabilirsiniz. Stratosphere Otele çok yakın.

Grand Canyon’a gitmek

Biz Las Vegas’ta 1 günümüzü Grand Canyon için ayırdık. Hem kanyonu gezdik hem de sky walk cam terası gezdik. Detaylar için tıklayınız.

Hoover Dam’ı görmek

Biz Las Vegas’ta 1 günümüzü Arizona ile Nevada eyaletleri arasında yer alan beton kemerli baraj için ayırdık. Birkaç dakikada iki eyaletin hoş geldiniz tabelaları ile eyaletler arası yolculuk etmiş oluyorsunuz. Detaylar için tıklayınız

Ve maalesef vakit bulamadığımız ve yapamadıklarımız ise Adventuredome Theme Park, High Roller, The Neon Museum, The Mob Museum. Vakti olanlar buraları da gezip aktivitelere katılabilirler.

Bizim bu gece Las Vegas’ta son günümüz ve gecemiz. Şehri bir kez daha turlayalım dedik. Vegas Strip üzerinde m&m dünyasını, hard rock cafe’yi, The Capital Grille’yi, kocaman coca cola şişesini, Harley Davidson mağazasını görebilirsiniz.

Otelimizdeki gösteriyi izledik ve Vegas’a veda ettik.