Baden-Baden’den ayrılıp Frankfurt’a giderken Almanya’nın en romantik kenti olarak bilinen Heidelberg‘i görmeden olmaz dedik ve geldik. Yaklaşık 1 saat süren yolculuk sonrasında Heidelberg’in içinden geçen Neckar Nehri ile Heidelberg Şatosunu görmeye geldik.

Burada öğrendik ki Heidelberg İkinci Dünya savaşı sırasında bombalanmamış tek Almanya kenti imiş. Heidelberg için “Kalbim Heidelberg’de Kaldı” şarkısı bile yapılmış.

İlk olarak Heidelberg Şatosu ya da Heidelberg Kalesine gidiyoruz. Buraya çıkmak için iki seçeneğiniz var. Birincisi, taş merdivenleri kullanarak yürüme temponuza bağlı olarak 10-15 dakikada çıkabilirsiniz. Yalnız yürümek biraz yorucu. Ya da bizim yaptığımız gibi hemen 2 dakikada funiküler ile yukarı çıkabilirsiniz. Bunun için önce Bergbahnen istasyonuna gideceksiniz.

Buradan gidiş dönüş biletinizi alabilirsiniz, gideceğiniz yerler arasında şarap mahzenleri ya da Alman Eczanesi varsa ona göre bilet alabilirsiniz ve kısa bir bekleyişten sonra funikulere binebilirsiniz.

Kaleye çıktığınızda çok güzel manzaralar ve fotoğraflar alabileceğiniz noktalar var. Kalenin girişinde saat kulesi bulunmakta.

Kaleden indiğinizde şehir turu yapmak için Cabrio Sightseeing tur arabalarına binebilirsiniz. Hem dinlenmiş hem de şehri yorulmadan gezmiş olursunuz.

Şehrin sadece yayalara ayrılmış ünlü yolu Haupstrabe‘de yürüyebilir, alışveriş yapabilir, bir kafede kahvenizi içebilirsiniz.