Gemiden ayrılıyoruz. Gemi çalışanları bizleri uğurluyorlar. Pasaport işlemlerinden sonra otobüsümüz ile Şangay’ı gezip hava limanına gideceğiz. Bu kısa sürede Şangay’da neler göreceğiz.

Görülecek çok yeri olan Şangay’da sadece 3 saatimiz var hava limanına gitmek için. Şangay sokaklarında en ilginç görüntülerden birisi evlerdeki çamaşır asılması. Uzak Doğu alışkanlığı camdan uzatılan bir demir üzerine tüm çamaşırlar seriliyor. Şehirde yine 2019 domuz yılı görüntüleri var.

Değişik ve yüksek binalardan sonra Financial Maydanı denilen alana geliyoruz.

Bund Bull

Financial alanda ilk gözümüze çarpan boğa oluyor. Bunun aynısını New York’ta Wall Street’te görmüştük. (Amerika- New York yazımızda detaylı okuyabilirsiniz) Zaten aynı heykeltıraş tarafından yapılmış. 15 Mayıs 2010’da yerleştirilen 5000 kiloluk sanat yapıtının, New York’taki Charging Bull ile aynı boy, uzunluk ve ağırlığa sahip olduğu söyleniyor. Duruş şekli bile birbirinin aynısı.

Oriental Pearl TV Tower (Doğunun İnci Kulesi)

Hemen arkamızda görülen kule Doğunun inci kulesi olarak isimlendirilen kulenin Asya’nın en yüksek Dünyanın ise 3. en yüksek televizyon kulesi olduğunu öğreniyoruz.  Üzerinde küçük büyük 11 adet yuvarlak katları dizerek sanki bir inci kolye dizilimi oluşturmuş.

Eski Shangai (Old City Area)

Pekin’den sonra sanırım gördüğüm en kalabalık yer. Neredeyse iğne atsan yere düşmeyecek tarzında. Ama bir o kadar da renkli. Yine yeni yıl kutlamaları için her yer rengarenk süslenmiş. Sarı ve kırmızı fenerlerden renkli kalplere kadar ne isterseniz var.

Hatta meydanda domuz yılına özgü kocaman bir domuz sembolü de bulunuyordu

Şangay’dan Singapur’a gidiyoruz. Yine geldiğimiz gibi Singapur Changi hava limanından Ülkemize dönüyoruz ve sloganımız bir geziyi daha geçmişimizin derinliklerine göndermenin mutluluğu ile.