Almanya herkesin rahatlıkla gidebildiği, Türk nüfusun oldukça fazla olduğu (istisnasız her yerde mutlaka bir Türk’le karşılaşırsınız) neredeyse komşuya gitmek kadar kolay, yabancılık çekmeyeceğiniz, İngilizcem yeter mi diye düşünmeyeceğiniz bir ülkedir. Arkadaşlarımıza Almanya’ya gidiyoruz 38 günde bütün ülkeyi dolaşacağız dediğimizde bize biraz garip bakarak bu kadar uzun sürede ne göreceksiniz ki dediler. Sizlerle 38 gün süren Almanya gezimizdeki deneyimlerimizi ve gördüklerimizi paylaşacağız.

Tabii ilk olarak uçak biletlerimizi ucuz olarak almanın yollarını araştırdık. Almanya’ya birçok hava yolu şirketi haftanın belli günlerinde gitmekte. Biz ucuzabilet.com sitesinden Lufthansa hava yollarından Ankara’dan direkt uçuşu oldukça ucuz bulduğumuz için tercih ettik. Ucuz uçak bileti bulabilme yolları yazımız size yardımcı olacaktır. Yolculuğumuza Münih ya da Berlin’den mi başlayalım kararında Münih hava limanına gidişlerin daha ucuz olduğunu gördük ve seçimimizi yaptık. Sonra araba kiralamak için araştırma yaptık. Araba kiralama şirketleri aynı ülkede olsanız bile 30 günden fazla araç kiralama yapmıyor. Onun için ülke içerisinde iki kez araç kiralamamız gerekecek. Biz de ilk aracımızı Münih’te kiralayıp Hamburg’ta bırakacağız. Hemen ikinci aracı Hamburg’ta kiralayıp Münih’te bırakacağız. Rental.carstan araç kiralama işimizi de hallettik. Araç kiralama konusundaki yazımız size yardımcı olacaktır.

Münih’ten başlayıp, tüm ülkeyi dolaşıp Münih’e döneceğimiz bir rotamız olacak. Nasıl diye merak ettiniz değil mi?. O zaman size rotamızı çizdiğimiz ve eksiksiz takip ettiğimiz haritamız. Mavi çizgiler konaklarken gidip geldiğimiz yerleri, yeşil daireler güzergah üzerinde uğrayarak gezdiğimiz yerleri gösteriyor. Gitmeden konaklayacağımız yerlerin rezervasyonlarını bizim en sık kullandığımız ve güvendiğimiz site olan Booking.com’dan yaptık. Sarı daireler konakladığımız yerleri işaret ediyor. Gideceğimiz ve göreceğimiz yerleri yazdığımız dosyamızı da hazırladık. Her şey tamam.

Sizinle gezdiğimiz yerleri paylaşacağımız yazı dizimizde kültür gezimizin yanında, tema parklarında eğlendiğimiz, Dünyaca ünlü termallerde rahatladığımız, Bremen Mızıkacılarından, Berlin Duvarına kadar gezdiğimiz yerleri paylaşacağız. Haydi o zaman Almanya gezimiz başlıyoooor.

Almanya’da gezilecek yerler:

Münih’te gezilecek yerler-1 Başlarken

Münih’te gezilecek yerler-2 Gezi Biterken

Stuttgart’ta gezilecek yerler

Baden-Baden’de gezilecek yerler Kaplıcalar Diyarı

Heidelberg’te gezilecek yerler Romantik Şehir

Mannheim ve Würzburg’da gezilecek yerler Dünya’nın En Büyük Freski

Frankfurt’ta gezilecek yerler

Koblenz’de gezilecek yerler Alman Köşesi

Bonn’da gezilecek yerler

Aachen’de gezilecek yerler Bir Kaplıca Keyfi Daha

Köln’de gezilecek yerler Köprünün Demirleri Kilitten

Wuppertal’de gezilecek yerler Dünyanın İlk Asma Treninin Fil Tuffi ile İlgisi

Düsseldorf’ta gezilecek yerler İnsanlığın Tarihi Ne Zaman Başladı

Dortmund’da gezilecek yerler

Kassel’de gezilecek yerler

Hannover’de gezilecek yerler

Bremen’de gezilecek yerler Mızıkacılar

Hamburg’da gezilecek yerler

Kiel ve Lübeck’de gezilecek yerler

Berlin’de gezilecek yerler

Berlin’de gezilecek yerler-1 Adadaki Müzeler

Berlin’de gezilecek yerler-2 Berlin Duvarı’ndan Osman Amca’nın Hikayesine

Berlin’de gezilecek yerler-3 Sözün Bittiği Yer

Berlin’de gezilecek yerler-4 Saraydan Yıldızlar Bulvarına

Potsdam’da gezilecek yerler Adaletin Sesi

Quedlinburg’da gezilecek yerler

Leipzig’te gezilecek yerler

Dresden’de gezilecek yerler

Nürnberg’de gezilecek yerler

Rothenburg’da gezilecek yerler

Puchheim’de gezilecek yerler Enerjimizin Sırrı