Evora gezimizin ardından başkent Lizbon’a gidiyoruz. Ama önce Alcaçovas’a gidip Paço Henriques yani Henriques Sarayını göreceğiz.

Neden rotamıza burayı aldık derseniz. Henriques Sarayının bahçesi ve şapelinin deniz kabukları ile döşenmiş güzel bir yer olduğunu öğrendik. Evora’ya sadece 30 dakika uzaklıkta olan Alcaçovas’a geldik. Saray Praça de Rebuplica’da yer alıyor.

Meydana geliyoruz. Sarayın yanındayız. Bahçeyi görüyoruz. Ama kapalı. Sorduğumuzda önce karşı binadaki görevliye merhaba deyip onunla birlikte gezebilirmişiz. Bunun da sebebi daha önce ki serbest gezinmelerde bahçe ve şapeli süsleyen deniz kabuklarının parçalar halinde kopartılıp götürülmesiymiş.

Henriques sarayı, ayrıca Meryem Ana Kilisesi ve şapeli dahil ile bahçeden oluşmaktadır. Saray 1622’de Henriques  ailesi tarafından kurulmuştur. Aslında St. Jeronimo’ya atfedilmiştir. Denizcilik geleneğinden dolayı deniz kabuklarından oluşan böyle bir dekorasyon yaptırmışlardır.

Önce sarayın içini dolaştık. Hayvancılık konusunda ileri oldukları ve  verdikleri önem her şekilde anlaşılıyor. Festivallerde giydikleri elbiselerden hayvanların çanlarına kadar her şey sergilenmekte.

Daha sonra Meryem Ana Kilisesine gittik.

Ve en son olarak bahçeyi gezdik. Bahçede su sağlayan bir kuyu ve suyu toplamaya yarayan bir havuz bulunmakta.