Lozan’dan ayrılıyoruz ve istikamet Zermatt. Ancak yolumuz üzerindeki Vevey ve Montrö’ye uğrayalım. Vevey şirin bir İsviçre kasabası. Lozan’a sadece 30 dakikalık mesafede. Vevey’in iki önemli özelliği var bize göre. Birincisi ilk sütlü çikolata fabrikasının (Nestle) burada açılmış olması.  İkincisi Şarlo karakteri ile tanıdığımız Charlie Chaplin’in 25 yılını geçirdiği bir yer olması ve burada Chaplin’s World diye bir yerin bulunması.

Vevey’de şehrin her tarafında Şarlo’ya karşı bir sevgi ve sempati gösterisi var. Binaların bir cephesi Şarlo’nun resimleri ile donatılmış.

Kavşaklardaki görüntüleri takip etseniz Chaplin’s World’e ulaşırsınız.

Güzel bir bahçesi, dinlenmek için kafesi ve Şarlo’ya ait bir çok ürün ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz bir mağazası var. Zaten Mağaza içerisinden müzeye giriyorsunuz. Giriş ücretli ve 25 CHF. Doğrusu biraz pahalı. Mağaza içerisini dolaşmak daha eğlenceli. Bizden de Şarlo ancak böyle olur.

Mağazanın içerisini dolaştık.

Hediyelik eşyaların inanılmaz çok çeşitleri var T-Shirtlerden kupalara, çantalardan biblolara kadar.

Şarlo’nun yürüyen bibloları çok güzeldi. kendimize ve arkadaşlarımıza aldık. Şarlo’nun heykeli hemen Alimentarium Yemek Müzesinin ön tarafında.

Alimentarium Yemek Müzesi: Eğer yeme, içmeye düşkünseniz ya da merakınız varsa işte tam size göre bir müze

Müzeden öte  insan beslenmesinin tarihi, bilimsel ve kültürel açıdan, farklı yönlerini araştıran, çeşitli denemelerin yapıldığı görselliği fazla olan ilginç bir müze. Nestle tarafından kurulmuş. Çocuklar için bulunmaz bir eğlence merkezi. Zaten müzenin simgesi kocaman bir çatal ki  Vevey’in  bile simgesi haline gelmiş. 8 m’lik dev bir çatal gölün ortasında.    

Vevey’e gelirken buradan çok güzel ve çeşit çeşit çikolata alacağımızı planladık. Çünkü bizler tam bir çikolata tutkunuyuz. Ama unuttuğumuz şey günün Pazar olmasıydı. Pazar günleri fabrika satış mağazasının çok kısa süreli açık olmasıydı. Ama vaktiniz varsa Golden Pass Çikolata trenini deneyin. Sabah 09.00 dan başlayıp dokuz saatlik gezide hem panaromik geziyor, hem peynir tadım ve bilgilerini alıyor hem de Gruyer kasabası ve Nestle çikolata fabrikasını geziliyor.  Vakti olanlar için güzel bir deneyim olur.