Algeciras İspanya’daki son durağımız. Burada 1 gece kalacağız. Tarifa ve Cadiz’i gezeceğiz. Ertesi gün ve Fas’a feribotla geçeceğiz. Yeni bir ülkeye daha doğrusu yeni bir kıtaya gideceğiz. Bunun heyecanı var üzerimizde. Kolay değil Afrika kıtasına ilk kez ayak basacağız.

Fas gezimizi yayınladık. Biz Fas hakkında anlatılanların çoğuna katılmıyoruz. Zaten yazımızı Fas’ı Bir de Bizden Dinleyinşeklinde oluşturduk.

Algeciras’taki otelimizi tam limanı gören bir yerden ayarladık.
Çünkü ertesi gün kiralık arabamızı teslim edeceğiz. Limana geçeceğiz. Biletlerimizi alacağız. Ama bir gün önceden nereden nasıl gideceğimizin keşfini yaptık. Bavullar elimizde çok vakit kaybetmek istemiyoruz. Sabah iyi bir kahvaltıdan sonra aracımızı Budget firmasına götürdük. Teslimatı yaptık. Liman zaten sadece 5 dakika yürüme yolda, hemen limana gittik.

Liman çok büyük ve ferry firmaları tıpkı otobüs terminalindeki gibi yan yana dizilmiş. Bankoya yaklaştık. Görevli bayan nereye gideceğimizi sordu. Biz Tangier’e deyince meğerse Tangier’de iki liman varmış. Birisi Tangier-Med, diğeri Tangier Ville. Yani eski ve yeni liman. Biz Tangier’de aracımızı şehirde alacağımız için şehre yakın olan limana kalkan feribotlar Algeciras’ta bu limandan kalkmıyormuş.

Bizi diğer limana yani Tarifa’dan kalkan feribotlar için otobüslerle transfer ettiler. Otobüs transfer ücreti de feribot biletine dahil. Otobüsle yaklaşık 40 dakikalık yolculuktan sonra limana ulaştık.

Feribota bindiğimizde Tarifa’da gezmeye kapalı olan Avrupa’nın en uç noktasındaki feneri deniz tarafından göreceğiz. İşte karşımızda. Karadan göremedik ama denizden muhteşem görünüyor.

İspanya’ya veda ediyor ve gizemli Fas için feribot keyfi yapıyoruz. 

Hoş çakal İspanya, merhaba Fas