İspanya ruhunu yaşatmak ve yansıtmak için Montjuic tepesinde kurulmuş İspanyol köyü. 1929 yılında Uluslar arası Sergi için kurulmuş daha sonra yıkılması planlanmış ancak çok ilgi ve turist çektiği için bırakılmış ve hatta daha da geliştirilmiş.

İspanya’nın ruhu için ülkenin dört bir yanından özenle seçilmiş 117 ünlü evin, caddelerin kopyaları tam ölçeğinde yapılmış.  Poble Espanyol köyü merkezden biraz uzak olduğundan gitmek için Barselona Turistik Otobüslerinden yararlanabilirsiniz. Tam önünde bir durak var.  

Köye giriş için ücretinizi ödedikten sonra verilen ya da köye girdiğinizde göreceğiniz plana göre gezebilirsiniz.

Çok kalabalık olmadığı için rahatlıkla gezebilirsiniz

Köyün içerisinde dokuma, el sanatları ile uğraşan kişileri görebilirsiniz. Size zevkle yaptıkları işleri anlatıyor ve yapımını gösteriyorlar.

Seramikler ve tabiî ki olmazsa olmaz yelpazeler. İspanya ve yelpaze ayrılmaz ikili.

Köyün içerisinde bulunan kiliseye giderseniz muhteşem Barselona manzaralarını izleyebilirsiniz.

Köyün sokakları arasında gezerken Don Kişot’a rastladık.

Köyün sokaklarında çok güzel zaman geçirirken bir Türk Kahvesi de iyi gider değil mi. Turkish Coffee yazmamaları ilginçti. Gittiğimizde bir konser için köyün ortasında hazırlıklar yapılıyordu.

İspanyol ruhunu yaşatmak içim düzenlenen FIESTA etkinlikleri içerisinde görsel bir şov izledik.

Köyün içerisinde çağdaş sanat eserlerini görebileceğiniz Fran Daurel Müzesi var.

Açık hava müzesi şeklinde düzenlenen ancak çeşitli etkinliklerin yapıldığı ama en önemlisi Feeling Spain-İspanya Ruhunu yaşatmak için yılın her anında hayat dolu bir yer.