Barselona’ya sadece 40 dakikalık mesafede olan Girona dar labirent gibi sokakları, filmlere konu olan mekanları ve şehre girmek için poposunu öpmek zorunda olduğunuz aslanı ile oldukça ünlü bir şehir. Barselona’dan Girona’ya tren ile gidebilirsiniz. Trene Barselona’dan Sant Estacio ve Passeig de Gracia duraklarından binilir. Ancak Sants Estacio’dan kalkan trenlerin hepsi Passeig de Gracia’da durmaz. Bilet alırken dikkat. Seferler sabah 07.00’de başlar. Tek yön ücreti 15-35 € arası değişir. Girano Tren istasyonunda inince şehir merkezine 10-15 dakikalık yürüyüş ile ulaşabilirsiniz

Şehre ulaştığınızda sizi bir aslan heykeli karşılar. Aslında pek de aslana benzemiyor ama neyse.

La Lionesa (Girona Aslanı); Saint Feliu Kilisesi yakınındaki “Dişi Girona Arslanı Heykeli”’(Orijinali Girona Sanat Müzesi’nde)’nin poposundan öpülürse evet yanlış duymadınız popodan öpeceksiniz. Bunun hakkında iki farklı hikaye var. Birincisi bu öpücükle Girona’ya bir gün tekrar dönüleceğine inanılır. İkincisi daha ilginç. Girona’da yaşayanlar şehre yabancı birinin geldiğini bu sayede anlıyorlarmış. Eğer yabancı birisi şehre girerken bu öpme hareketini yapmazsa yabancı olduğu anlaşılırmış. Yabancı birisi aslana sadece bakarmış. Eğer olayı bilen birisi ise aslanın poposunu öper ve askerlerde kendisine kapıyı açarmış. Yani aslında bu öpme olayı bir anahtar vazifesi yapıyor. Öp kapı hooop açılsın.

Girona Katedrali (Catedral de Santa María de Gerona) İşte yine bir Game of Thrones filmine set oluşturan bir yerdeyiz. Dünyanın pek çok yerinde çekilen filmin konusunda olan bir yer. Daha önce Malta ve İspanya’nın Sevilla (Real Alcazar) şehrinde bu havayı yakalamıştık. Sıra şimdi burada. Girona Katedrali’nin merdivenlerinde ve şehrin başka mekanlarında da çekim yapılmış. Dünyanın en büyük nefine sahip Katedral’in 11.yy’da yapımına başlanmış. Katedral’in önündeki merdivenler 90 basamaklı ve 3 platforma sahip.   

Saint Feliu Kilisesi 4.yy’da inşa edilmiştir Saint Feliu 31 Ağustos 304’te Girona’da şehit olan Saint Felix’e adanmış bir bazilikadır. Kilise farklı mimari tarzların bir karışımına sahiptir: yerleşim Romanesk, tonozlu çatı Gotik ve cepheler Barok.

Girona’nın dar sokaklarını yürüyerek dolaşabilir ya da bu turistik trene binebilirsiniz.

Eğer canınız çikolata çekti ise ya da hediyelik alayım derseniz 1775 yılında kurulmuş olan ünlü Vicens mağazasına gidebilirsiniz. Hem fiyatlar uygun hem de çeşitleri tadarak alabilirsiniz.