Berlin gezimizi tamamladık. Bir sonraki konaklama yerimiz Dresden. Dresden rotamızı Ortaçağ kasabası görüntüsünü kaybetmeyen bir kasaba olan Quedlinburg’a uğrayıp Leipzig’teki sandalye anıtı görmek şeklinde oluşturduk.

Berlin’den yaklaşık 2.5 saat uzakta yer alanQuedlinburg Harz dağlarının hemen kuzeyinde yer alan. 1994’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen bir kasabadır.

Berlin’den Quedlinburg’a tren ile gelebilirsiniz. Berlin merkez istasyonundan kalkan trenlerde ikinci sınıf, indirimsiz biletler 45€; birinci, sınıf indirimsiz biletler 72€. İnanın araba kiralamak daha ucuza geliyor. Hem zamandan hem rahatlıktan yana mükemmel. Araç kiralama ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Kasabaya geldiğinizde çok iyi korunmuş bir orta çağ kasabası olduğunu görürsünüz. Daracık sokakları, ahşap görünümlü evleri Arnavut kaldırımlı caddeleri insanı zamanda birkaç yüzyıl geriye götürüyor.

Küçük bir yerleşim alanı ancak araba park etmek zor. Arabanız kasabanın dışında park edip yürüyerek yada gezi treni ile dolaşabilirsiniz.

Kasabanın  St. Servatius Kilisesi, Almanya’daki en önemli Romanesk yapılardan biri olarak gösteriliyor.