Limit Zero aslında bir zipline aktivitesi. Ama Uluslar arası bir zipline. Biz de bunun için Sevilla’dan Huelva-Guadiana’ya gidiyoruz.

Sevilla’dan yaklaşık 1 saat sürecek bir yol var önümüzde. Tabelalar Portekiz’e yaklaştığımızı gösteriyor.

Aşağı Guadiana’nın suları, İspanya ve Portekiz’i bölen doğal bir sınır oluşturur. İki nehir arasında referans noktası olan nehrin akıntısı ile ayrılmış Alcoutim ve Sanlucar de Guadiana köyleri, her ülke için stratejik ve konumunda. Yola devam ediyoruz. El Granado’yu geçtik. Guadiana tabelaları gözükmeye başladı.

Guadiana’ya geldik. Limit Zero zipline’ın özellikleri.

İspanya’dan Portekiz’e geçeceksiniz. 720 m lik yolu 70-80 km hızla ve 30 saniyeden kısa bir uçuşla hoooop Portekiz’desiniz. Kuşlar gibi bir ülkeden bir ülkeye. Birden zamandan 1 saat kazanmışsınız. Başka bir ülkeye geçmişsiniz. Hem de sadece 20€’ya Al pasaportunu (pasaport şart, vize şart) yanına gez Portekiz’i. Akşama dön İspanya’ya. İspanya ya dönerken Alcoutim’den feribotla ile dönüyorsunuz.

Yurt dışındaki siesta olayına denk geldik. Her yer kapalı. Neyse bekleyelim ve bu arada resimlerimizi çekelim dedik. Biz İspanya’da Puerta de Sanlucar‘dayız.

Karşı taraf Portekiz. Bayrakları görüyoruz. Biraz sonra yaşayacağımız şok ve hayal kırıklığını bilmeden mutlu bir şekilde fotoğraflarımızı çekiyor ve bir başka aile ile birlikte açılış saatini bekliyoruz.

Neyse siesta zamanı bitti. Görevliler geldi.

Hep birlikte içeri girdik. Sordukları soru rezervasyonunuz var mı? Bizim rezervasyonumuz yok. Meğerse burada kural önceden rezervasyon yapmanız gerekliymiş. Günlük kapasite 8 kişiymiş. Yanımızdaki aile sadece 5 kişi.

Onlar için hazırlık yapılıyor. Biz sadece 2 kişiyiz. Yani daha günlük kapasite sayısına ulaşılmamış. Üstelik gün içerisinde belirtilen saatler dolmamış yani daha vakit de var. Ama maalesef ne dediysek olmadı. Hiçbir şekilde kabul etmediler. Yardımcı olmadılar.

Bu İspanyolları anlamak mümkün değil. İyi de en azından web sayfanda rezervasyon zorunluluğunu belirtirsin. Bunu belirtmemişler. Amerika’da Santa Cruz’da yaptığımız zip line da böyle bir olay yaşamadığımız için aklımıza gelmedi rezervasyonun şart olabileceği. Maalesef ertesi gün Algeciras’a gideceğimiz için (otel rezervasyonları yapılmıştı) bu aktiviteyi yapamadık ama aklımızda. Bu yolla gidemediğimiz Portekiz’e bir kez daha baktık. Avenida de Portugal meydanından geçip resimlere bakarak geri dönüyoruz.