Yaeyama Adalarından olan Taketomi Adası Ishigaki Adası kıyısının hemen dışında bir adadır. Taketomi Adası, Ishigaki Adası’nın 4 km güneyinde yer almaktadır. Taketomi Adası oldukça küçük olduğundan,  Ishigaki’den  günübirlik olarak ziyaret edilir.

Ishigaki adasına geldiğimizde ilk iş olarak Taketomi Adasına gidip gelelim dedik. Ada 5.42 kilometrekareyi kapsar ve doğudan batıya 2.7 km ve kuzeyden güneye 3.4 km dir. Ada daireseldir ve mercan resifleri ile çevrilidir. Taketomi Adası, 1972’de kurulan Iriomote-Ishigaki Milli Parkı’nın bir parçasıdır

Taketomi Adasına Nasıl gidilir? Ishigaki Adası ile Taketomi Adası arasında üç feribot şirketi seferler yapmaktadır. Tekneler öğlen saatlerinde kısa bir mola vererek 07:30 ile 17:30 arasında her 30 dakikada bir hareket etmektedir.

Ada o kadar küçük ki bisikletle dolaşabilirsiniz. Ama burada asıl ilgi çeken mandaların çektiği Water Buffalo Car adını verdikleri arabalar ile köyü dolaşmak. Japonca konuşan bir rehber şarkılar söylüyor ve sanshin (Okinawan telli çalgı) ile Okinawan müziği çalıyor. Sonrası mı…………..  Detaylar için tık tık.

Müzikler eşliğinde köy gezinti detaylarını You tube kanalımızdan izleyebilir ve kanalımıza abone olabilirsiniz.