Naha Okinawa Adasının en büyük şehridir. Naha resmî olarak 20 Mayıs 1921 tarihinde kurulmuştur. Okinawa halkı kendilerine deniz insanları diyorlar Dünyanın en yaşlı insanlarını burada görmek mümkün. Yaşlı olduklarına bakmayın hepsi hala çalışıyor. Oldukça enerjikler.

Japonya’nın Okinawa adasına Naha ferry limanına geldik. Planlar hazır. Hemen araba kiralayacağız nerelere mi gideceğiz. Öncelikle Shurijo kalesi ve Shikinaen Royal Garden‘ a gideceğiz.

Dönüşte şehrin ana caddesi olan ve Uluslararası Cadde denilen ve 1.6 km uzunluğundaki Kokusai Dori caddesi‘nde ineceğiz.

Aaaaa bu arada Kokusai Dori çarşısında yılan şarabını eveeeet yanlış duymadınız yılan şarabını göreceğiz. Shansin yılan deri kaplamalı çalgıyı denemeden tabi ki olmaz. 

Makishi Public Market‘de hayatınızda görmediğiniz canlıları görecek ve şaşıracaksınız. Resimler mi detaylara gideceksiniz. Adres aşağıda…….

Fukusyuen Parkına ve Japon dede rehberimiz ile Tsushimamaru Memorial Müzesi‘ne gidip gemiye döneceğiz.

Araba kiralamadan tutun, kaça kiraladığımızı, pazarlık yaptık mı, buralara nasıl gittik diye düşünmeyin. Makishi Public Market‘de hangi şaşırtıcı canlılar var, Yılan şarabı nedir demeyin. Detayları merak ediyorsanız tık tık.