Kaohsiung Limanında yine yerel kıyafetli animatörler karşıladı. Bugün gideceğimiz yerler limana yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta. Bugün tur ile birlikte hareket edeceğiz.

Kaohsiung, Ming Hanedanı’nın son dönemlerinde kurulmuştur. 1895 yılında Şimonoseki Antlaşması ile Tayvan, Japonya ‘ya verilmiştir ve şehir Takao adını almıştır. Kaohsiung, II. Dünya Savaşı’nın sonunda 1945 yılında Tayvan’ın tekrar Çin yönetimine geçmesi ile birlikte günümüzdeki adını almıştır. 1 Temmuz 1979 tarihinde özel şehir statüsü almıştır

Kahvaltı sonrası yola çıkıyoruz. İlk durağımız Fo Guang Shan Manastırı. Fo Guang Shan Manastırına geldiğimiz zaman gidilecek üç yer olduğu anlaşılıyor. Tur zamanına göre bizler maalesef Fo Guang Shan Buda Müzesini gezmek zorunda kalıyoruz.

Her zaman söyleriz tur ile hareket etmek insanı zaman konusunda sıkıntıya sokar. Hem rahat hareket edemezsiniz, hem istediğiniz kadar kalamazsınız hem de istediğiniz yeri göremezsiniz. O nedenle genellikle yurt dışına çıktığımızda özellikle kara turlarında araba kiralayarak dolaşmayı tercih ederiz. Araç kiralamanın nasıl yapıldığını anlatan yazımızı okuyabilirsiniz. Neyse Tayvan’a bir kez daha gelmek dileğimiz.

Bu şoktan sonra dönelim Fo Guang Shan Buda Müzesine. Burayı gezip yapılan geçit törenlerini izledik. Detaylar burada.

Videolar You tube kanalımızda. Lütfen kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Sonraki durağımız Lotus Gölü. Gerçekten muhteşem bir yer. Lotus gölü yapay bir göl olup üzerinde bulunan ejderha ve kaplan pagodalarını her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Bu pagodalardan dilek tutarak geçmek gerek. Nasıl mı detaylar burada.