Atatürk Köşkü’nü 19 yy. sonlarında Muhyi Bey yaptırmış, daha sonra Miralay Mehmet Bey tarafından satın alınmıştır.

Atatürk’ün 2. Bursa gezisi sırasında (20-24 Ocak 1923) dönemin Belediye Başkanı Hasan Sami Bey’in girişimleri ile satın alınarak kendisine armağan edilmiştir.

Atatürk tarafından 1938’de Bursa Belediyesi’ne hibe edilen köşk 29 Ekim 1973’te Cumhuriyet’in 50’inci yılında müzeye dönüştürülerek ziyarete açılmıştır.

Müzenin birinci katında kabul salonu ile buraya açılan dinlenme odası, ikinci katında ise yatak odaları ve çalışma odaları bulunmaktadır.

Üçüncü katta çalışma odaları vardır. Bu kat ziyarete kapalıdır. Köşkte bulunan eşyaların tamamına yakını, Atatürk’ün burada kaldığı sürede kullandığı orijinal eşyalardır.

Mustafa Kemal Atatürk, 1 Şubat 1938 tarihinde Bursa Belediye Başkanına verdiği mektupta Bursalıların kendisine karşı gösterdikleri sevgiye teşekkür etmiş, kendisine hediye edilen bu köşkü belediyeye bağışladığını yazmıştır

Bursa’daki nadir sivil mimari örneklerden birisi olan Atatürk Köşkünün bahçesinde iç tarafı ve çatısı kalem işiyle bezenmiş kameriye bulunmakta ve Bursa Ovası’na bakan manzaraya sahiptir.

Osmangazi ilçesinde, Çekirge Caddesi üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle yaptırılmış olan Çelik Palas’ın hemen yanında yer almaktadır. Ziyaret saatleri: Her gün saat 08.00 – 12.00 / 13.00 – 17.00 Giriş ücretsiz.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.