Comino Adası’na Malta’dan Marfa ve Cirkewwa’dan düzenli tekneler kalkıyor. Biz Cirkewwa’dan bindik ve muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 25 dakikalık bir yolculuktan sonra Comino’ya geldik. Comino Adası’nda taşıt aracı bulunmamakta, yaşam yok. Ama sizi masmavi görüntüsü ile deniz ve plaj yani Blue Lagoon karşılıyor.

Blue Lagoon‘da çok uzun süre kalacaksanız önce gidiş dönüş tekne saatlerine bakmanız gerekiyor.

Blue Lagoon’da plaja giriş ücretsiz fakat şezlong kiralamak isterseniz ücretli. Plajda şezlong kiralamadan havlu atıp yatmanıza izin vermiyorlar ama plajın yukarısındaki kısımlarda havlu atıp güneşlenen, banklarda oturup denize girenlere bir şey demiyorlar

Deniz suyu biz Haziran’da gitmemize rağmen bana göre soğuktu. Ama böyle bir güzelliğe karşıdan bakmaya da gönlüm el vermedi. Ablamın arkasından ben de soğuk denize girdim. Gerçi girdikten sonra alışıyorsunuz. Bu sefer de çıkmak istemiyorsunuz. Denizden sonra tuzlu kalmamak için duş almak gerekir ya. Duşlara giderken eğer üstünüz kapatmadan güneşleniyorum nasıl olsa diyerek giderseniz. Oldukça iyi hatta pancar derecesinde yanıyorsunuz. O anda iyi ama sonradan oldukça sızlıyor. Siz bilirsiniz. Bizden söylemesi.

Gitme vakti geldiğinde yine teknelere binerek manzaranın tadını çıkararak Malta’ya dönüyorsunuz.