Frankfurt’tan sabahleyin kahvaltı sonrasında Köln’e doğru yola çıktık. Ama yol üzerinde Koblenz’e ve Bonn’a uğrayacağız. Koblenz’de özellikle Deutsche Eck yani Alman Köşesi‘ni göreceğiz.

Deutsche Eck (Alman Köşesi)

Koblenz birleşme demektir. Koblenz’de iki nehrin Rhein ve Mosel’in birleşmesini Deutsche Eck (Alman Köşesi)’ te görürsünüz. Koblenz daha önceleri Coblenz olarak bilinirdi.

Manzarayı daha rahat görebilmek için teleferikle nehir üzerinde küçük bir seyahat yapmanızı öneririz. Gerçekten harika bir manzara. Teleferik biletlerinizi gidiş dönüş alırken seçenekleriniz var. Öğrenci, yetişkin, engelli gibi.

Gerçekten harika bir manzara. Ayrıca Deutsche Eck’te Kaiser Wilhelm heykeli muhteşem görünüyor.

Ehrenbreitstein Kalesi

Teleferiğin yukarısında inip Ehrenbreitstein Kalesini gezebilirsiniz. Alman köşesinin hemen karşısında 118m yükseklikte bulunan bir kale. Avrupa’nın en iyi korunmuş ikinci kalesidir. Kalede değişik sanat aktiviteleri yapılmaktadır. Açık hava konserleri ve oyunlar gibi kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Saat 10.00-24.00 arasında açıktır.

Hediyelik eşya mağazasından vücudunuzun günlük durumuna göre renk değiştiren yüzüklerden kendiniz ve arkadaşlarınız için alabilirsiniz. Çok da pahalı değil. Yanında yüzüğün aldığı renge göre anlamını belirten renk kataloğu da veriliyor.

Günlük durumunuzu yüzüğün renklerinden anlayabilirsiniz

Kastor Bazilikası

Deutsche Eck’in yakınında bulunan Koblenz’de hayatta kalan en eski kilisedir. Kastor Manastırı, imparatorlar ve krallar ile onların torunları için bir buluşma noktasıydı. İmparator Louis’in desteğiyle inşa edilmiştir. Bahçesinde bazı müzik aletlerinde yapılan çiçek peyzajları hoş bir görünüm sağlamaktadır.

Ludwig Müzesi

Koblenz’de sanat müzesidir. Pazartesi hariç her gün açıktır. Müzenin bahçesinde değişik heykeller vardır.

Rheinmuseum

1912 yılında kurulan Rhein-Museum kültürel bir tarih müzesidir ve Ren’deki yaşamı çeşitli yönleriyle gösterir. Bu nedenle Ren Nehri’ndeki ilk insanlar müzenin konusu.  Gittiğimizde maalesef kapalıydı. Hemen altındaki kafede dinlenmek güzel.

Mittelrhein Museum

Mittelrhein Müzesi 2.000 yıllık sanat ve kültür tarihini bir araya getiriyor. Toplam koleksiyon grafik, sanatsal fotoğraf, heykel gibi nesneden oluşuyor. Ayrıca taş, ahşap ve metalden yapılmış nesne, tarihi sikke ve madalya ile seramik vardır. Bize dış görünüşü daha ilgi çekici geldi.