Nürnberg’ten gezimizin son durağı, 1 gece konaklayacağımız ve Ülkemize dönmek üzere uçacağımız Münih’e doğru yola çıktık. Münih’e giderken bizim için çok özel olan bir yeri görmek üzere Puchheim’e uğrayacağız. Bizim için özel dedik çünkü herkesin merak ettiği ve sürekli olarak sorduğu sorunun cevabını da vereceğiz. Soru şu

Siz bu kadar enerjiyi nereden buluyorsunuz?

İşteeee cevap. Biz NUTRIWAY/NUTRILITE takviyelerini kullanıyoruz. Gerçekten organik olan Nutriway ürünlerini biz geziye giderken mutlaka yanımıza yeteri kadar alırız. Bavulumuzun olmazsa olmazlarındandır. Bavulda neler olmalı ve nasıl hazırlanmalı yazımızı lütfen okuyunuz.

Nutriway/Nutrilite organik üretim yapan (ki bu konuda sertifikaları var) bir firma olup bizim de en güvendiğimizdir. Nutriway ürünleri ülkemizde sadece on-line olarak alınabilmektedir. Bize bu ürünleri getiren aracı firma ise işte şimdi çoğumuzun yakından tanıdığı bir isim AMWAY. Amway’i duymayan hemen hemen yoktur. Ama herkes Amway’i temizlik ürünleri ile tanır. Bünyesindeki diğer ürünleri bilmez veya kullanmaz. Neyse biz konumuza dönelim.

Merak ettiniz değil mi Pucchheim ile Amway’in ne ilgisi var. Amway’in Puchheim’de tanıtım ve satış ofisi var. Bir gidelim yakından görelim dedik. Acaba bilmediğimiz başka şeyler var mı? Sabah Nürnberg’ten yola çıktık ve 1.5 saat sonra oradayız. İşte geldik. Dışarıdan kocaman bir yer.

Arabamızı park edip binaya gireceğimiz yere doğru yürürken çalışan bir görevli yaklaştı ve ne istediğimiz sordu. Kendisine Amway ürünlerini kullandığımızı, yerinde görmek istediğimizi, Amway Serbest Girişimcisi olduğumuzu ve Türkiye’den geldiğimizi söyledik. (Hemen burada söyleyelim Amway’dan on-line ürün almanız için üye olmanız gerekiyor ve Amway’in Serbest Girişimcisi oluyorsunuz). Çok mutlu oldu ve bizim bilgi alabilmemiz için yanımıza çalışan bir kişiyi rehber olarak verdi.

Çok cici rehberimizle Puchheim’deki Amway Merkezini gezmeye başladık. Gerçekten çok donanımlı bir yer. Rehberimiz bize yardımcı olurken Amway ‘in getirmek için aracı olduğu diğer firmaların (Nutrilite, Satinique, Artistry, Cook, E-spring gibi) ürünlerini anlattı. Haydi birlikte gezelim. Tabi ki önce Nutrilite/Nutriway bölümünden başlıyoruz.

Carl F. Rehnborg 1917 ile 1927 yılları arasında Çin’de geçirdiği zamanda vitaminlerin ve besin maddelerinin genel sağlığı etkilediğini fark etti ve vitaminleri satmaya başladı. 1939 ise Nutrilite olarak adlandırdı. Nutrilite ürünleri  NSF International tarafından onaylanan ilk besin takviyesidir

Şimdi burada bir duralım. Neden Nutrilite gıda takviyelerini kullanıyoruz? Bizleri biliyorsunuz Ben Nesli Ziraat Mühendisiyim, ben Peri Biyoloji Profesörüyüm. (Biz Kimiz‘i okuyabilirsiniz). Yani beslenme, gıda, vitamin, yediklerimizin ve içtiklerimizin besin değerleri gibi konuları yakından bilen meslek gruplarındanız. Durum böyle olunca daha özenle davranmayı alışkanlık haline getirdik. Aslında herkesin de biraz dikkat etmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz bu konuları çevremizle de paylaşıyoruz.

Dengesiz ve yetersiz beslenme ihtiyacımız olan vitaminlerin alınmamasına, rahatsızlıkların ve hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Besinlerden alamadığımız temel besin elemanlarına herkesin yaşa, cinsiyete bakılmaksızın ihtiyacı vardır.

İşte Nutrilite/Nutriway’in ortaya çıkış öyküsü bu ihtiyaçtan başlamış. Carl F. Rehnborg’un Çin’de kazandığı deneyimler zaman içerisinde bilimin ışığında, gelişen metod ve teknolojilerin yardımıyla konusunda uzman olan profesyonel kişiler tarafından geliştirilmiş ve optimum besin içerikleri elde edilmiştir.

Günümüzün ya da daha doğru deyimle çağımızın hastalığı haline gelen obezite Amway Merkezinde görsel olarak vurgulanmış. Üstümde gördüğünüz sarı yelek yağı temsil ediyor. Bu kadar kilolu olmak sağlığınızı olumsuz etkiler. Doktorların deyimiyle dizlerinize ve belinize her 1 kilo 5 kilo olarak yük bindirir. Ne yapacağız kilo vereceğiz. Ama kastan değil yağdan kilo vereceğiz. Elimde 1 kilo kas ve 1 kilo yağ karşılaştırmasını görüyorsunuz.

Merkezde hangi Nutrilite/Nutriway ürününde hangi besin içerikleri var vurgulanmış. Açın, bakın, koklayın istediğiniz şekilde test edin.

Hepimizin zararlı içecekler yerine kullanabileceğimiz Phyto2go standından Nutriway enerji arabasıyla ve hedefimizde olmak istediğimiz yerin işaretini yaparak (Bu işaretin ne olduğu yazının sonunda) bir başka bölüme geçelim.

Yiyeceklerimizi nasıl sağlıklı pişireceğiz? ve sağlıklı su ne kullanacağız?. Yemeklerimizi Cook firmasının sağlıklı tencerelerini kullanarak pişireceğiz,

Su kullanmak çok önemlidir. Daha doğrusu sağlıklı su kullanmak çok önemlidir. Suyumuzu da Dünyanın mikrobiyal arıtma yapabilen lütfen dikkat mikrobiyal arıtma yapabilen tek cihazı e-spring kullanarak arıtacağız. Alkali su kullanmak çok önemli ama suyunuzda mikrop varsa suyun alkali olması önemli değildir. Plastiklerin kullanımındaki zararı artık çocuklar bile biliyor. Yani evlere damacana su alanlar ve marketlerden su taşıyanlar bir kez daha hatta çok kez daha düşünsünler. Bizim mucize alet dediğimiz e-spring su arıtma cihazı.

Bu konuda sorusu olanlar, aklına bir şey takılanlar bize mail yoluyla, yorumlarla ya da instagram hesabımızdan DM ile ulaşabilirler. Size deneysel olarak da farkı anlatırız.

Her zaman inandığımız düşüncemiz. Duyan kulak yanılır ama gören göz inanır.

Şimdi biraz da bakım ürünleri bölümüne gidelim. Bakım deyince saçtan, dişe, cildimizden güzelleşmeye kadar her şey var. Biz inanıyoruz ki herkes zaten güzeldir ama biraz daha fazlası olsa ne zarar gelir. Karşımıza Satinique ve Artistry ürünleri çıkıyor.

Almanya’da yaşayanlar özellikle Puchheim’de yaşayanlar Amway Merkezine gelip ürünleri doğrudan alabiliyorlar. Çünkü burası tanıtımın yanında satış ofisi.

Rehberimiz ürünler hakkında bilgileri verdikten sonra biraz da Amway’in iş kısmından bahsetti. Çünkü bilenler bilir Amway Serbest Girişimcisi olarak iyi para da kazanabilirsiniz. İşte bu işin seviyeleri ve başarı listesi. Türkiye’den oldukça fazla kişiyi görmek bizim de umudumuzu arttırdı.

Bu işte başarılı olmak için verilen seminerler ve toplantı salonlarını gezdikten sonra Amway’in sizi ücretsiz götürdüğü gezilere nasıl gidilir provasını uçağa binerek yaptık.

İş konusunda sorusu olanlar ya da para kazanmak isteyenler, aklına bu nasıl olur diye takılanlar bize mail yoluyla, yorumlarla ya da instagram hesabımızdan DM ile ulaşabilirler.

Bu kadar dolaşınca doğal olarak karnımız acıktı. Amway lokantasında Amway’in sağlıklı makarnasından yemeden çıkmadık.

Ama bizi şaşırtan buzdolabında en alt sırada sizinde göreceğiniz Kombucha‘yı görmek oldu. Sağlığıma kavuşturan ve 25 yıldır kullandığımız bu sağlık pınarını burada görmek bizi de çok mutlu etti. Herkesin kullanması gereken bir başka ürün daha. Ama bunun Amway ile herhangi bir ilgisi yok.

Kombucha konusunu merak edenler aklına bir şey takılanlar bize mail yoluyla, yorumlarla ya da instagram hesabımızdan DM ile ulaşabilirler.

İşte size başta yaptığımız ve olmak istediğimiz işaretin sırrı. Elmas işareti Amway’de ulaşılmak istenen çok güzel bir başarı seviyesidir. Bizim de dikkat ederseniz bloğumuzun logosu da elmastır. Rehberimize ve orada çalıştığını öğrendiğimiz Türk arkadaşımız ile vedalaşıyoruz. Elmas olma dileğiyle….

Almanya’nın sembolü ayıcık bizi uğurluyor. Kim bilir bir gün başarı listesinde kendi ismimizi ve resmimizi de görürüz. Münih’e doğru bu güzel dileklerle hareket ediyoruz.