Yorgun musunuz?, hafta sonu tatilini çocuklarla geçirmek, ya da biraz stresten uzaklaşmak mı istersiniz. İşte tüm bunların cevabı Tibidabo tepesi. Barselona merkeze 40 dakika uzaklıkta oldukça şirin ve aktivite dolu bir yer.

Tibidabo tepesi 512 m yükseklikte hem bir eğlence merkezi hem de zirvedeki Sagrat Cor Kilisesi ile ibadet ve ziyaret yeri. Tepeye geldiğinizde sizi hoş geldiniz tabelaları ve burada yapacağınız yürüyüş parkurunu gösteren kroki karşılar.

Tepeye çıktığımızda kilisenin üzerinde gördüğümüz İsa Heykeli bize Portekiz-Lizbon‘daki heykeli anımsattı.

Sagrat Cor Kilisesi ile ilgili bir de efsane var. Tibidabo tepesi şeytanın İsa’ya kutsallığı karşılığında tüm dünyayı teklif ettiği yer olarak geçer. Kilise 1911 yılında yapılmış. Tepede bulunan İsa heykeli etkileyicidir. Asansörle veya dar merdivenle çıkarak muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz. Yalnız merdivenlerden çıkmak pek kolay değil, oldukça dar.  

Kiliseyi gezebilirsiniz. Giriş ücretsiz.

Her yer size Tibidabo tepesinde olduğunuzu hatırlatır.

Tibidabo parkı ise tam bir eğlence mekanı. Manzara ise muhteşem.

Lunaparkta dönme dolap, uçak, çarpışan arabalar gibi oyuncaklara binerek çocuklarınızla birlikte çocukluğunuza geri dönebilirsiniz. Hele dönme dolap ile tüm parkı tepeden dolaşmak çok keyifli olur.

Tibidabo tepesinde birçok aktivite yapabilirsiniz.

Tibidabo’ya funiküler ile yada tibibus’lar ile gelebilirsiniz. Funikuler biletine iki adet oyuncağa biniş ücreti de dahil. Unutmayın.

Bu kadar aktiviteden karnınız acıktığında restoranda bir şeyler atıştırabilirsiniz. Tibidabo’dan ayrılırken tıpkı hoş geldiniz tabelaları gibi güle güle tabelaları ve kilise sizi uğurlar.

Tibidabo parkı Woody Allen’in Vicky Christina Barcelona filminde yer almıştır. Bu doğal olarak tepenin ününe ün katmıştır.

Tibidabo tepesinde göreceğiniz İletişim kulesi (Torre De Collserola) 288 m uzunluğunda ve camlı bir asansörle çıkılmaktadır.   Kiliseye yaklaşık 800 m uzaklıktadır.