Madrid gezimize devam ediyoruz-3

Çok güzel bir parka gidiyoruz. Retiro Parkı Madrid’de dinlenebileceğiniz, spor yapabileceğiniz, kültürel aktivitelerde bulunabileceğiniz yeşil bir park.

Puerto de Madrid ‘de bulunuyor. Retiro Parka giderken sizi bir kapı karşılar. Puerta de Alcala (Alcala Takı). Şehrin simgelerinden.

Her zaman ücretsiz olarak gezebileceğiniz parkta plana bakarak çok rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Çünkü park gerçekten çok büyük.

Parkta saraylar, heykeller, anıtlar göreceksiniz.

Yürüyüş parkurları, köprüler, tekne kiralayarak dolaşabileceğiniz göl bile var. Daha ne olsun ki.  

Buraya geldiğinizde gideceğiniz iki saraydan bahsedelim. Önce Palacio de Cristal (Kristal Sarayı). Şimdi siz saray denince içi sütunlarla, şıkır şıkır avizelerle, tavanları süslü, her yerde resimler, yerde kocaman halılar olan çok odalı, bol renkli, altın varaklı, şatafatlı bir yer sandınız değil mi? Maalesef bu sarayın her tarafı cam.

Önünde çok güzel bir gölet var.

İçerisine girdiğiniz zaman oldukça sade, birkaç heykel bulunan bir saray.

Parkta yer alan ikinci saray ise Palacio de Velazquez (Velazquez Sarayı).

Yine kafanızda canlandırdığınız gibi bir saray değil. Bu sarayda ise değişik zamanlarda sergilenen resimler var. Her iki saraya da ücretsiz girebilirsiniz.

Parkta çok ilgi çeken bir anıt var Alfonso VII Anıtı (Monumento a Alfonso VII)

Park gezimizi bitirdik ve çıkıyoruz.

Estadio Santiago Bernabeu Dünyanın en popüler futbol kulüplerinden biri olan Real Madrid’in ünlü stadyumu. İsmi efsane başkan Santiago Bernabeu Yeste’den gelmektedir. Stadyum 1947 yılında yapılmıştır.

Yanına kadar gittiğimiz stada girmedik Çünkü giriş ücreti indirimli 40€. Biraz fazla geldi. Eminiz ki içerisinin ambiyansı mükemmeldir. Biz İstanbul’da Beşiktaş Şeref Turuna katılarak büyük bir takımın stad, soyunma odaları ve takımın geri plandaki yerlerini görmüştük. Burasının da benzer olduğunu düşünüyoruz.

Plaza de Toros de Las Ventas (Las Ventas) Dünyada ki en önemli ve prestijli boğa güreşi alanı.

Barselona’da arenayı görmüş ve müzesini gezmiştik. Bir tanesinin görmek bile insana fikir vermeye yetiyor. Buraya girmedik. Biz boğa güreşine karşıyız yani boğanın tarafını tutuyoruz.