Valencia’ya gelmişken yakında görülecek nereler var derseniz karşınıza Teruel ve Albarracin çıkar. Bugün her ikisine de gideceğiz. Teruel Valencia’ya 1.5 saat uzaklıkta.  

Plaza del Torico Şehrin merkezi, çevresinde restoran ve kafelerin bulunduğu meydan. Bu meydanda yer alan mini turistik tren ile şehri dolaşabilirsiniz. Biz de öyle yaptık.

Viaducto Viejo de Teruel 1929 yılında inşa edilmiş beş büyük kemerden oluşmuştur.

Eski viyadük yaya yolu hizmeti vermektedir.

Viyadükün sonunda boğa, melek temsilinde Vaquilla Anıtını görürsünüz. 1994 yılında Vaquillero adını almıştır.

Panaromik geziye devam ediyoruz. Dar sokaklardan geçiyoruz. Halk kütüphanesini geçtik.

Teruel Katedrali (Santa Maria de Mediavilla Katedrali), Roma Katolik kilisesidir. St. Mary’ye adanmıştır. Mudejar mimarisinin kayda değer bir örneğidir. Şehirdeki diğer kiliselerle birlikte, 1986’dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.

Torre de San Martín 1316 yılında Aragon Mudejar tarzında inşa edilmiş ve 16.yy’da yenilenmiş, 1986’da UNESCO Miras Listesine eklenmiştir. Tuğla dış kısmı yeşil ve beyaz sırlı seramiklerle dekore edilmiştir. 

Mudejar Mimari ne derseniz özellikle Aragon yani Teruel ve Albarracin’in de dahil olduğu bölgede Müslüman ve Hıristiyan gelenekleri ile yapılan süslü, seramik ve tuğla karışımı yapılan stil. Minarelere dikkat edilirse yuvarlak değil Fas’taki gibi dikdörtgen.

Mousoelo de Los Amantes İşte gerçek bir aşk hikayesini yaşatan müze.

Gerçek aşk hikayesi dedik ya hemen anlaşılmıştır ki sevenler birbirine kavuşamamış. Hikaye nasıl derseniz kısaca bahsedelim. Kızımız Isabel de Segura ve oğlumuz Diego de Marcilla. Birbirlerini çok seviyor ve her ikisi de varlıklı aileden geliyor. Peki diyeceksiniz ki neden kavuşamamışlar. Oğlumuz Diego’nun ailesinin işleri kötüye gider. Kızımızın babası altı yıl çalışıp tekrar varlıklı olursa Diego’ya kızını vereceğini söyler. Diego şehirden ayrılır. Ama geri döndüğünde Isabel’in başkasıyla evlendirildiğini görür ve duyduğu acı ile ölür. Diego’nun cenazesinde ise Isabel de ölür. İşte sevgililer için yapılan mozoleyi bu müzede görebilirsiniz. Sevgililer yan yana bir yatıyorlar ama elleri birleşmemiş şekilde. Karşıdan eller birleşmiş gibi görünse de yakından baktığınızda birleşmediğini görürsünüz. Ne diyelim sevenleri ayıran ailelere……….  

Sevenleri birbirleriyle bıraktık ve müzeyi dolaşmaya devam.

Albarracin’e doğru giderken Teruel Su Kemeri’ni görüyoruz. Kemer 1537 yılında yapılan 4.500 metre uzunluğundaki Teruelsky su kemeri.