Bugün Johor Bahru’dan Kuala Lumpur’a Petronas İkiz Kulelerini görmek için gidiyoruz. Otelimizde hava alanına gidiş saatimizi bekliyoruz.

Aslında Johor Bahru’dan direkt olarak Ülkemize uçabiliriz ama hiç olmazsa Malezya’ya gelmişken Malezya’nın medarı-ı iftiharı olan Petronas Kulelerini görelim dedik.

Malezya iç hat seferleri ile yaklaşık 50 dakika süren yolculuk ile Kuala Lumpur’a geldik. Elimizdeki fazla bagajları emanete teslim ettik. Doğruca Petronas Kulelerine gidiyoruz. Çok fazla vaktimiz de yok. Keşke vaktimiz olsaydı da Kuala Lumpur’u doyasıya gezebilseydik.

Petronas İkiz Kuleleri, Malezya’nın sembolü ve Dünyanın en yüksek kuleleri arasında yer almakta.

170 metre yükseklikte 41 ve 42. katlar arasındaki çelik köprü ile kuleler birbirine bağlıdır. Gökyüzü Köprüsü (Sky Bridge) 2000 yılında kullanıma açılmıştır. Uzunluğu 58 m. Köprüye çıkmak isterseniz ücretsiz bilet alabilirsiniz. Her gün 1700 bilet sabah 8.30’da dağıtılır ve genelde 2 saat içinde hepsi tükenir. İşte o zamanda orada olmanız gerekir. Kulelerin en uç çatısı ziyarete açık değildir.

1998-2004 arasında dünyanın en yüksek ikiz gökdeleni olan Petronas İkiz Kuleleri, Petronas Petrol Holding’inde yönetim binasıdır. 452 metre yüksekliğindeki gökdelen, 2004 yılında Taipei 101 binasının bitmesiyle dünyanın en yüksek gökdeleni olma unvanını kaybetti. Taipei 101 Binasını iki yıl önce Keelung-Taipei gezimizde görmüştük. Gerçekten muhteşem bir bina. Detaylar için tık tık.

Kulelere çıkma şansımız maalesef saat yüzünden mümkün olamadı.

Kuleler, doğal bilimler müzesi “Petrosains”, bir senfoni orkestrası, bir sanat galerisi ve birçok büro için alan sağlamaktadır.

Kulelerde birçok alış veriş merkezi bulunuyor. Ne yapalım biraz dolaşalım.

Kulelere çıkabilmek için 80 Ringit ödemeniz gerekli. Böylece 87. kata çıkabilirsiniz. 40. katta kuleler arasındaki köprüye çıkıp manzara seyredebilirsiniz. Ancak saatler değişiklik gösteriyor. Pazartesi günü kapalı. Salı-Cuma 11.00-16.00 açık (Son giriş 15.30). Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde 10.00-18.00 açık (Son giriş 17.30). Ve Kuala Lumpur’u panoramik izleyebilirsiniz. Bizim de hayalimiz buydu…..

Haydi artık hava alanına doğru yola çıkalım. Petronas Kuleleri ile son fotoğrafları alıyoruz. Aklımız gezemediğimiz de kalsa da en azından görebildik diye mutluyuz.