Jaffa ya da okunuş şekli ile Yafa dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri kabul edilen liman şehridir. Yafa, günümüzde Tel Aviv şehrinin bir semti olarak kabul edilmekte ve tam adı Tel Aviv-Yafa olarak geçmektedir.

Aslında Yafa adını günlük hayatımızda çokça kullanırız. Yafa, portakalları ile ünlüdür. Yafa, portakallarının sululuğu ve tatlılığı ile dünyaya nam salmıştır. Yafa bir liman şehri olup, liman çevresinde ki restoran, kafe ve barları turistleri kendine çekmektedir. 

Yafa’da Yefet Sokağının tam ortasında Osmanlı’dan kalma bir saat kulesi var.

Yafa Saat Kulesi Kireç taşından yapılmış kule 3 katlıdır. Tepesinde 2 tane saat ve 4 tane pencere bulunmaktadır Ayrıca kulede 1948 Arap-İsrail Savaşında ölen İsraillilerin anısına plaket bulunur.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

El –Bahr Camii veya Mescid-i Bahr yani  Deniz Camii Yafa’da günümüze ulaşan en eski camidir.

Limanın yakınındaki cami 1675 yılında inşa edilmiştir. Deniz kenarına kurulmuş caminin manzarası harika.

Camiye doğru giderken ünlü Andromeda Kayalıklarını görüyoruz. Tabi bu kayalıkların bir efsanesi var. Yazılarımızı takip edenler bilirler ki efsaneleri anlatmayı çok severiz.

Efendiiiiiiiiim efsaneye göre;  kahramanlarımız; Yafa Kralı Cepheus, Kraliçe Cassiopeia ve muhteşem güzelliğiyle tanınan kızı Andromeda. Kraliçe Cassiopeia, kendisinin ve kızının deniz kızlarından daha güzel olduklarıyla övünerek deniz kızlarını kızdırdı. Deniz kızları bu kibirli insanları cezalandırması için Deniz Tanrısı Poseidon’a gittiler.

Poseidon bu isteği kabul etti ve Yafa’nın topraklarını yok etmek için su tufanı ve deniz canavarı gönderdi. Kral Cepheus bu durumu kahinlerine danıştı ve Yafa’nın kurtuluşu için baskılar altında, Poseidon’un gazabını yatıştırmak umuduyla kızı Andromeda’yı canavara kurban etmeye karar verdi. Güzel Andromeda, Yafa kıyısındaki kayalara bağlanıp orada bırakıldı. Baş tanrı Zeus’un oğlu Perseus oradan geçerken Andromeda’yı gördü ve ona aşık oldu. Kral ve kraliçe, kızlarını canavardan kurtarması halinde ona eş olarak söz verdiler.

https://www.youtube.com/shorts/KDPJidKEtuY?feature=share

Perseus kanatlı atı Pegasus’un üzerinde suya düşen canavarın kafasını kesince Yafa’nın ünlü deniz kayaları oluştu. Kayalar Perseus ve Andromeda arasında sonsuz bir sevgi sembolü haline geldi. Ancak bu kayaları dalgaların üzerinde zor görebiliyorsunuz. Kayalar çok dikkat çekmese de bu bölgede yürümek harika. Okyanus çok güzel huzurlu ve dinlendirici.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yafa’da son göreceğimiz yer Mahmudiya Camii.

Cami Yafa’daki en büyük ve en önemli camidir.  Günümüzde caminin dış duvarları büyük ölçüde dükkanlar tarafından gizlenmiştir. 

Yafa’da Tel Aviv Ben Gurion havalimanına gitmeden kalan zamanımızı caddelerde dolaşarak geçiriyoruz.

İsrail’de Kudüs’ten başladığımız gezide İsrail’lilerin şu sözüne hak verdik. “Dua etmek isteyenler Kudüs’e, çalışmak isteyenler Hayfa’ya, yaşamak-eğlenmek isteyenler Tel Aviv’e giderler” 

Otobüsümüze binip, yaklaşık 28 km uzaklıkta yani yaklaşık 30 dakika sonra Tel Aviv Ben Gurion havalimanına ulaşıyoruz. Check-in işlemlerine girmeden görevli tarafından neden geldiğimiz, nereleri gezdiğimiz şeklinde sorular soruluyor.

https://www.youtube.com/shorts/zfruS0T2Svw?feature=share

Check-in işlemlerimiz sonrası yine güzel bir geziyi tamamlamanın ve ülkemize dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve sloganımızı tekrarlıyoruz. “Bunu da geçmişimizin derinliklerine gönderdik” Hemen yeni gezi için hazırlıklara başlıyoruz.   

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.