Kagoshima 1 Nisan 1889 yılında kurulmuş olup Kyushu’nun en güneydeki büyük şehri ve Kagoshima Eyaletinin başkentidir. 

Kagoshima, sıcak iklimi ve kıyısında bir  stratovolkan  olan  Sakurajima‘nın bulunması nedeniyle “Doğu’nun Napolisi” olarak adlandırılmaktadır. Bu dağı gezmeye giderken görüp fotoğrafladık. İyi ki öyle yapmışız. Akşam sis çöktüğü için dağ görünmez olmuştu.

Burada kısaca Samuray Köyü denilen Chiran Samurai Residence‘ı görmeye gideceğiz. Limandan yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Gidiş dönüş 2 saat. Bir de en az 1 saat gezmeyi eklerseniz. Epey vakit gidecek. Yapılacak iş hemen liman çıkışında araba kiralamak. Biz de öyle yaptık. Amerika’lı arkadaşlarımız James ve Larry ile birlikte gideceğiz.

Kompleksin orijinal yapıları çok iyi korunmuş. Yani gerçek bir Edo Dönemi Samuray yerleşimine geldik. Ve Dünyanın en iyi yeşil çayı dedikleri çay ritüeli ile karşılandık. Chiran Samurai Rezidans Kompleksi‘nin esas cazibesi ise 700 metrelik taş duvarlı patikalarda, dağınık Samuray evlerinde ve içindeki güzel peyzajlı bahçelerde yatmaktadır. Detaylar mı tık tık

Samuray Köyünde hızlı hareket ettiğimiz için dönerken Heiwa Kannon Tapınağı ve Chiran Barış Müzesi (Chiran Peace Museum) (ya da Kamikaze Pilot Müzesi) ne de gittik.

Dolphin Port’u gezip shuttle ile gemiye döndük. Tüm bunları nasıl mı yaptık.  Detaylar için tık tık.