Nagazaki’ye geldiğimizde burayı ilk kez görmenin mutluluğu ama tarihte yaşananların acı hatıralarını öğreneceğimiz için hüzün doluyduk. Karmaşık duygular içerisinde ilk olarak Barış Parkına gittik.

Nagazaki, günümüzden beş yüz yıl önce kurulmuştur. Tarihte nükleer saldırıya maruz kalan ikinci ve son şehir olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri  tarafından 9 Ağustos 1945’te dünyanın ikinci ve öncekine göre 1.5 kat daha yıkıcı Atom bombası Fat Man (Şişman Adam)‘i atarak ilk anda 74.000’den fazla insanı katletmişti. (Birincisi yine Amerika Birleşik Devletleri tarafından –“Little Boy”- Hiroşima’ya atılmıştı). Tüm bunları görmek için Nagazaki Atom Bombası Müzesi’ne gittik. Gerçekten çok acı ve hüzünlü. Detaylar için tık tık.

Barış Parkı ve Müzeyi gezerken Sadako’nun acı hatıraları aklımızda. Tüm Dünya’da hala Sadako anısı yaşatılır. Ne olduğunu merak ettiyseniz Detaylar burada.

Tüm bunları birazcık unuttuğumuz Glover Garden’ı gezdik. Hamamachi Shopping Center‘de alış veriş yapıp Megane-bashi (Spectacles Bridge)- Gözlük köprü yü gördük. Köprü gerçekten gözlük şeklinde Detaylar için tık tık.