Çocukluğumuzda deniz kenarlarında kumdan kaleler yapmak en çok oynadığımız ve hoşumuza giden oyunlardı. Kaleleri zevkle yapar, sonra da yıkardık.

Ya bu zevkle oyun dediğimiz kum hayatımıza daha büyük şekiller halinde ve ustaların elinden çıkan eserler olarak girerse. İşte o zaman hayranlıklar içerisinde izleriz. Her yıl Antalya’nın Lara ilçesinde yapılan Uluslararası Kum Heykel Festivalinin altıncısını izlemek üzere Antalya’dayız.

Lara Plajı’nda 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen 100 farklı eser için 10 bin ton kum ve saf su kullanıldı.

6. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’ne 3’ü Türk 12 ülkeden 25 heykeltraşın yaptığı heykeller ile Hollywood 2 teması ile gerçekleştirildi.

Festivalde filmlerde gördüğünüz bir çok karakteri görme fırsatı bulduk. Yüzüklerin Efendisi filminin serisinden temaların yanı sıra, Karayip Korsanları, 007 James Bond, God Father, Hayalet sürücü, Dracula, Conan, Shrek, Batman, Mask, Uzay Yolu, Mumya gibi Hollywood eserlerinin karakterleri işlenmiş. Heykellerin önünde hangi filme ait olduğu, kimin yaptığı gibi bilgiler yerleştirilmiş.

Her gün saat 10.00-23.00 saatleri arasında gezilen heykeller önünde fotoğraf çekinmek sanki filmin setinde gibi hissettiriyor insanı.

Peki festival sonunda ne olacak. Festivale gelen bir grup ziyaretçi, özel olarak hazırlanan kıyafetleri giyerek beyzbol sopalarıyla kumdan yapılan bu heykellerin bir kısmını yıkacak. Tıpkı çocukluğumuzda ki gibi.

Diğerleri ise iş makineleri ile yıkılacak. Yani yapımı 2 ayda tamamlanan heykeller yarım saat gibi kısa bir süre içinde yıkılacak. Seneye farklı bir tema ile yine burada olacaklar.