Kayseri’den ayrılmadan önce Kayseri’de gidilecek yerler arasında özellikle kışın en favori yerlerden birisi olan Erciyes Dağı’na kurulmuş Erciyes Kayak Merkezi’ne gidiyoruz.

Biz gittiğimizde sezon sonuydu. Çünkü kayak yapmaya gidecekler için en uygun zaman Aralık-Nisan aylarıdır. Kayak sezonu 15 Kasım-1 Mayıs arasındadır. Erciyes Dağı Türkiye’nin beşinci, İç Anadolu Bölgesi’nin ise en yüksek dağıdır. İşte karşımızda bütün azameti, bulutları delen zirvesi ve tepesinden eksik olmayan karı ile Erciyes Dağı.

Kayseri merkeze 25 km uzaklıkta 3916 m yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na kurulu kayak tesisidir. Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşmak için, Hisarcık kasabası üzerinden Tekir yaylasına doğru gitmek gerekir. Kayseri şehir merkezinden Develi Minibüsleri ile Kayak Merkezine ulaşmak mümkündür.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Erciyes Kayak merkezi için 4 tane kapı var. Develi, Tekir, Hisarcık ve Hacılar. Develi kapı diğerlerine göre daha pahalı, çünkü otellerin olduğu kapı. Bu nedenle Develi Kapı da kalabalık daha az. Tekir kapı kayak merkezinin ana kapısı. Tüm günü birlik turlar ve toplu taşıma Tekir kapıya geliyor. Dolayısıyla en kalabalık nokta burası. Hisarcık ve Hacılar kapılarından orta ve zor pistlere gidiliyor. Bu kapılarda çok kalabalık değil.

İşte Erciyes Kayak Merkezindeyiz. Yüzümden ne kadar soğuk olduğunu anlamak mümkün. Yine de teleferiklere kadar gidiyoruz. Yukarı pistlere çıkmadık.

Nesli teleferik pozu veriyor. Binmedik sadece fotoğraf çektik. Aslında çok fazla kış seyahati yapmaktan hoşlanmayız. Ama arkadaşlarımızla yaptığımız Ilgaz gezimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Neyse biz dönelim Erciyes Kayak Merkezine. Gerçekten çok güzel ve temiz havası var. İnsan temiz havayı çektikçe rahatlıyor.

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kayak Merkezinde yapabileceğiniz aktiviteler; Snowkite (Uçurtma kayağı), Heliski (Helikopterli kayak), Telesiyej, Kayak, Snowboard, kızak ve kar motoru. Tabi bunlara binmek ücretli. Sadece kayak ve kızak pistleri ücretsiz ama kayak ve ekipmanları kiralamak ücretli. (Biz genellikle ücretin miktarını yazmayız. Çünkü her gidişte değişiyor).

Bu arada küçük bir tavsiye mutlaka güneş kremi sürün ve güneş gözlüğü yanınızda götürün. Yoksa birkaç saat sonra gözleriniz batmaya başlar. Yalnız hafta sonu gittiyseniz otopark biraz sıkıntı oluyormuş. Günübirlik gelmezseniz pist bölgesinde bulunan otellerde konaklama yapabilirsiniz.  

Diyelim ki kayak yapmayı bilmiyorsunuz ve ekipmanınızda yok. Hiç sorun değil. Hemen oradan kaymak için ekipmanları kiralayabilirsiniz. Kaymak için eğitim almak isterseniz öğretmenler de var. İstediğiniz kadar ders alabilirsiniz. Tabi ki bunlarda ücretli.

Bütün bunları yaparken karnınız acıktı. Yine sorun yok. Kar tatilinin vazgeçilmezi sucuk-ekmek hazır.  Dahası kafelerde herkes için farklı alternatifler de var. Eeee artık her şey hazır. O zaman kayak yapacaklara iyi eğlenceler diliyoruz.   

Videolar You Tube Kanalımızda. Kanalımıza abone olmayı unutmayın. Bizi Instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.